Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Nieuws
Aanleg nieuw Zwols kunstgras stilgelegd 29 augustus 2006
 
De gemeente heeft de aanleg van kunstgrasvelden bij de voetbalclubs ZAC, WVF en HTC tot nader order stilgelegd wegens de mogelijke gezondheidsrisico's voor sporters.

Aanleiding is de uitkomst van een onderzoek van de GGD in Arnhem, waaruit blijkt dat de vermalen autobanden waarmee de velden worden ingestrooid schadelijke stoffen afgeven. Er zweeft 'nitrosamine', een kankerverwekkende stof, in de lucht vlak boven de velden. Voor de gemeente Arnhem was dat voldoende om de aanleg van kunstgrasvelden in die stad voorlopig stil te leggen.

Ook wethouder Cnossen van Zwolle heeft besloten om de aanleg van de velden in Zwolle voorlopig te staken.

Volgende week zouden die ook worden ingestrooid met het giftige rubber. De Zwolse wethouder wil volgende week van de KNVB weten hoe men daar de gezondheidsrisico's inschat. Tevens wil Cnossen weten of er een goed en betaalbaar alternatief is voor het rubber. Voor de drie Zwolse clubs levert het uitstel waarschijnlijk ernstige capaciteitsproblemen op. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu en de GGD in Arnhem zijn meteen een vervolgonder-zoek gestart naar de precieze gezondheidsrisico's.
Bron: Omroep zwolle