Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Nieuws
Oud-HTC'er roert nu zijn mond bij CSV 9 september 2008
 
ZWOLLE - De vorig seizoen nog voor HTC voetballende Raymond Hooiveld heeft geen last van gemengde gevoelens op sportpark De Pelikaan. "Ik voetbal nu voor CSV'28, punt uit." Een onverdeeld genoegen is zijn eerste competitiewedstrijd voor CSV zeer zeker niet. "We komen heel snel onder druk te staan, omdat we de bal veel te traag rond laten gaan", reageert de verdediger kort na het laatste fluitsignaal. "Het moet veel beter, met name in de opbouw.

We zijn eigenlijk niet een ploeg die zoveel de lange bal hanteert." Duidelijke taal van de verdediger die ook in het veld zijn mondje roert. "Kom op! Het is veel te slap zo!", roept Hooiveld zijn teamgenoten na op het moment dat de ploeg de 1-1 van een andere nieuwkomer Patrick Speetjens (van SVI) viert. "Ja, ik ben verbaal altijd wel aanwezig. Maar dat wordt wel geaccepteerd, hoor."

Het is één van de kenmerken van de verdediger, die het afgelopen seizoen nog bij HTC speelde, maar daar door een meningsverschil met trainer Henri Brink niet meer kon aarden. "We zaten niet op één lijn wat betreft een aantal voetbalzaken", vertelt Hooiveld. "Gewoon een meningsverschil, meer niet. Het was beter voor alle partijen dat ik weg ging. Gelukkig kon ik bij CSV terecht."

Hooiveld trainde de laatste maanden van vorig seizoen al mee bij zijn nieuwe club, waar hij meteen één van de aanjagers is. Dat de ploeg dit wel kan gebruiken blijkt in de beginfase, waarin CSV een beetje mat voor de dag komt en zeker niet het combinatiespel toont waar de ploeg bekend om staat. Lichtpuntje aan de kant van de bezoekers is nieuweling Thomas Wieringa. De van Olympia'28 afkomstige aanvaller is op de linkerflank een plaag voor met name Marco Tatje en schiet al in de tweede minuut op de buitenkant van de paal nadat hij een te korte terugspeelbal van diezelfde Tatje heeft onderschept.

Er is zaterdag maar weinig voor nodig om CSV te dwingen tot 'lange halen, snel thuis-voetbal'. "HTC zet goed druk en dat is voldoende om ons niet te laten voetballen", aldus de nieuwe trainer Arnie Pot. De assistent van vorig jaar ziet dat veel spelers de verkeerde keuzes maken. "Er waren genoeg mogelijkheden om de bal in te spelen op een van de middenvelders, maar op de een of andere manier durfden ze niet."

Pot kan net als zijn collega goed leven met een gelijkspel. Henri Brink constateert dat zijn piepjonge elftal redelijk op de been is gebleven. Op het voetbal valt nog het nodige aan te merken, maar de oefenmeester neemt zijn elftal in bescherming. De HTC-trainer werkt met een selectie van achttien spelers, waarvan er dertien jonger zijn dan 23 jaar. "Dan weet je dat je leuke duels gaat afwisselen met rommelige."

Brink ziet een aardige eerste helft van zijn ploeg, die na de pauze steeds verder inzakt en er bijna niet meer uitkomt. "Na rust slaan we het middenveld over. Er is geen enkele aansluiting meer, waardoor de spitsen niet meer worden bereikt." Brink neemt het niemand kwalijk. "Het is een kwestie van ervaring opdoen en situaties leren herkennen."Bron: Mark de Rooij | De Stentor