Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Nieuws
Kunstgrasvelden vallen stuk duurder uit 29 september 2006
 
29 SEPTEMBER 2006 - ZWOLLE - De kunstgrasvelden van HTC, WVF en ZAC vallen aanmerkelijk duurder uit.
Er is een bedrag van op de kop af 376.185 euro nodig om de drie velden in te strooien met de veilige korrel Terra XPS.


B en W willen de gemeenteraad maandagavond vragen om dat bedrag beschikbaar te stellen.

Verder wordt de raad gevraagd om een extra bedrag van 300.000 euro te reserveren voor de drie kunstgrasvelden, die binnen afzienbare tijd op het complex van Be Quick’28 worden aangelegd. Dat bedrag is per veld lager dan bij de andere drie velden, omdat de gemeente samen met de ontwikkelaar nog kritisch wil kijken naar de wijze waarop de velden bij Be Quick aangelegd moeten worden.

Bij ZAC, WVF en HTC kan daar niet meer op bespaard worden, omdat die velden al wekenlang liggen te wachten op het moment waarop ze ingestrooid kunnen worden.

Het kunstgrasveld van SVI, dat wel is ingestrooid met uit oude autobanden vervaardigde korrels van rubber, mag voorlopig gewoon gebruikt worden. Het college wil eerst de resultaten van diverse vervolgonderzoeken afwachten, voordat er een definitieve beslissing over het veld in Zwolle-Zuid genomen. Het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD wordt dan als bindend beschouwd. Dat kan dan ook gevolgen hebben voor het nieuwe sportpark in Stadshagen, waar in het voorjaar van 2007 twee kunstgrasvelden worden aangelegd.

De gemeente had bij verschillende fabrikanten een offerte aangevraagd voor een veilige en compleet onschadelijke korrel. De keus viel op de korrel Terra XPS, die geleverd wordt door de firma Oranjewoud. De leverancier heeft al te kennen gegeven dat de levertijd van de gigantische hoeveelheid korrels ongeveer drie weken bedraagt. In het gunstigste geval kunnen de velden dan na het fiat van de gemeenteraad in de laatste week van oktober ingestrooid worden. De meerkosten van 376.185 euro worden meegenomen bij het resultaat van de Beleid Rapportage over 2006.

Door: Gert van DijkBron: De Stentor