Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Nieuws
Extra geld kunstgras geen probleem 4 oktober 2006
 
4 OKTOBER 2006 - ZWOLLE - De kunstgrasvelden van ZAC, WVF en HTC kunnen worden ingestrooid met veilige korrels. Zonder één tegenstem ging de gemeenteraad akkoord met een extra bijdrage van bijna vier ton. Ook voor de nieuwe velden van Be Quick’28 wordt gekozen voor het duurdere alternatief.

Het nu opgeloste kunstgrasprobleem was maandag de ‘uitsmijter’ bij behandeling van een Beleidsrapportage. Die tussenstand over 2006 maakte duidelijk dat het extra geld er wel af kan, want het verschil tussen mee- en tegenvallers bedraagt 3,7 miljoen positief.

Bij het opmaken van de tussenbalans kwamen ook museum De Fundatie en de Oude Ambachtsschool (DOAS) ter sprake. Wethouder Emmy Witbraad denkt binnenkort met ‘een positief verhaal over ontwikkelingen bij DOAS’ te kunnen komen. Al even optimistisch was zij over de toekomst van De Fundatie. ‘Binnen een paar weken’ komen uitkomsten van onderhandelingen tussen provincie, gemeente en raad van toezicht van het museum naar buiten.

De financiële meevallers waren voor VVD, D66, SP en PBZ aanleiding de koe bij de horens te vatten. Ook Swollwacht ging mee in de gedachte nu gelijk maar de definitieve oplossing voor de Dobbe-kruising in de Aalanden te bekostigen. De motie kreeg echter onvoldoende steun nadat wethouder Cnossen had geadviseerd nog geen voorschot op de begroting te nemen. De wethouder achtte het verstandiger op een later tijdstip een integrale afweging te maken, nadat is ervaren of de tijdelijke oplossing voldoende doelmatig is.

Wel aangenomen (alleen de SP was tegen) werd de motie waarin het college wordt opgeroepen ervoor te zorgen dat ‘vastgestelde milieuplannen daadwerkelijk worden uitgevoerd’ en te zorgen voor de ambtelijke capaciteit om ze te realiseren.

door ADRI VAN DRIELENBron: De Stentor