Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Nieuws
FC Zwolle-feest bij buurman HTC groot succes 6 augustus 2007
 
Net als vorig jaar waren er ruim tweeduizend fans, die zich behalve aan de presentatie van de nieuwe spelersgroep ook tegoed deden aan allerlei voetbaltechnische vormen van plezier. Ook het speciale, rijk geïllustreerde en informatieve voetbalboek over het nieuwe stadion ging grif over de toonbank. Er hoefde dan ook geen cent voor betaald te worden. "Super, de moeite die de club voor de supporters doet", klonk het langs de kant. Zelfs de meest fanatieke fans toonden zich uitermate tevreden over de Open Dag bij de buren. "Het is wel raar. Vreemd, maar HTC heeft het uitstekend voor elkaar. En het leuke van zo'n, ietwat kleiner sportpark, is dat de spelers nog makkelijker aan te raken zijn."

Ook de mensen van FC Zwolle tonen zich na afloop tevreden. "Ik ben nu echt bezig met de ontlading", aldus organisator Trudy van der Veen na afloop. "Het is toch spannend dat je door alle bouwwerkzaamheden op je eigen terrein gedwongen bent je Open Dag ergens anders te houden. Je probeert alles zo goed mogelijk te regelen, maar het blijft afwachten. 'Thuis' weet je precies waar iedereen en alles is."

Eén van de weinige minpuntjes was dat de stroom geregeld uitviel, waardoor de luchtkussens voor de kinderen als plumpuddingen in elkaar zakten. "Maar we hadden ze al snel weer aan de praat. Thuis weet je exact welke schakelaar je om moet zetten, hier waren we afhankelijk van aggregaten."

Van der Veen is de Zwolse bezoekers dankbaar dat ze zo massaal op de fiets zijn gekomen. "Gelukkig was het goed weer, want anders hadden we een groot probleem gehad. Er is bij HTC nu eenmaal veel minder parkeergelegenheid dan bij ons thuis op de Oosterenk. Fijn dat onze oproep niet tegen dovemansoren was gericht. Daardoor konden de vele fans van buiten wel hun auto kwijt, want vergeet niet dat wij als Zwolse voetbalclub een hechte schare fans van buiten de stad hebben."

Geen onzin, want de parkeerplaats stond vol auto's uit de omliggende regio. Van Rouveen tot Wijhe en van Wezep tot Dalfsen. Om dat nog eens te onderstrepen is de club blij dat de man die tijdens de Open Dag tot dé nieuwe stadionspeaker werd uitverkoren, de uit Wijhe afkomstige Marco ten Kate is.

Net als andere jaren konden de supporters hun nieuwe seizoenskaarten ophalen. Zoals het er nu naar uitziet maken ook dit jaar weer 1.200 vaste fans hun opwachting in het stadion. "Dat aantal staat los van het aantal businesscards. Dat komt er nog eens bovenop", aldus Van der Veen. "Bemoedigende aantallen. Zeker gezien het feit dat we dit seizoen middenin een bouwput spelen. Gelukkig vinden de fans dat ook wel spannend, want ze zien gedurende het seizoen voortdurend met eigen ogen de vorderingen."Bron: De Stentor