WZC behaalde een knappe overwinning op de koploper uit Zwolle
18 november 2006

In de eerste 45 minuten had de koploper een optisch overwicht, de eerste beste aanval van de gasten had ook maar zo de 0-1 op kunnen leveren, bal van links komt in tweede instantie bij Roger Knoops hij zag zijn inzet al verdwijnen achter doelman Van Dijk, maar de uitblinkende Van Dijk redde met de voet. Zo ook in de 17e minuut, opnieuw moest de doelman vol aan de bak na een inzet van Raymons Lachenal. Zo ronde de 20e minuut kreeg WZC pas zijn eerste kansje, op links bracht Arjan Eikelboom de bal goed voor, spits Gert Wim van de Esker raakte met links de bal vol maar de richting was verkeerd. In de 40e minuut kreeg CSV opnieuw een mogelijkheid, na een voorzet stonden verschillende aanvallers toe te kijken in plaats van de bal te raken. Verrassend nam WZC op slag van rust de 1-0 voorsprong, de aanval mocht er zijn, op links veroverde Erik van Dijk de bal, met een leep passje zette hij Erwin Kersing vrij op de achterlijn, de voorzet werd onberispelijk binnengewerkt door Gert Wim van de Esker.

Na de pauze begon CSV steeds meer druk uit te oefenen op het doel van WZC, captain Arnie Pot was doorschoven naar de frontlinie en moest met lengte voor meer gevaar gaan zorgen in het strafschopgebied van WZC. In de 70e minuut versierde CSV een gemakkelijk gegeven vrije trap net buiten de zestienmeter, de bal werd breed gelegd op de vrijstaande Roger Knoops, vanaf 5 meter ranselde Van Dijk de bal uit het doel. In deze fase kon WZC vetrouwen op de vorm van de doelman elke hoge bal of hoekschop was een prooi voor hem, even leek de doelman verslagen na wat schermutselingen in het doelgebied verdween de bal in het doel van WZC, grensrechter en scheidsrechter hadden gezamelijk buitenspel geconstateerd en zodoende geen deze treffer niet door. Gaandeweg de tweede helft kreeg WZC wel meer ruimte om te counteren, door het opschuiven van de vrije verdediger van CSV kwam er meer ruimte op de flanken van WZC, daar werd eigelijk te weinig gebruik van gemaakt de spitsen stonden te scherp en werden daardoor te vaal voor buitenspel teruggefloten. Scheidsrechter J. A Kartman moest in kort tijdsbestek 5 maal geel trekken, 4 maal voor CSV, en 1 maal voor WZC. De leidsman stond er steeds goed voor en floot een goede wedstrijd. Zo nam hij ook de beslissing om ruim in blessuretijd een aanval van WZC door te laten gaan, het was ook geen buitenspel, hoewel de grensrechter van CSV stond te zwaaien, liet Kartman de aanval doorgaan, Erik van Dijk legde op tijd breed op Ronald Burgmeijer, de spits bleef nu wel keurig achter de bal en gaf doelman Luc Jonker geen kans 2-0. Hoewel CSV het nog wel probeerde was de overtuigen verdwenen en was het wachten op het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kartman. die kwam na ruim 6 minuten blessuretijd.

De selectie bedankte met een wave het publiek dat weer als één man achter het elftal stond en WZC naar de het laatste fluitsignaal begeleidde.

Bron: WZC Wapenveld

1-0  Gert Wim van de Esker
  2-0  Ronald Burgmeijer