Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Wijthmen – CSV ’28 eindigt gelijk
17 februari 2007  
 
CSV ’28 had vanmiddag voor zichzelf wat goed te maken na de ‘zeperd’ vorige week bij KHC. De ploeg moet in en tegen het laaggeklasseerde Wijthmen aantreden en de mannen van trainer Bauke Pot moesten winnen om mee te blijven doen in de race om het kampioenschap.

Trainer Bauke Pot kon niet met een volledige ploeg beginnen. Jelle Schulting is helaas nog steeds geblesseerd en bij het vertrek om 13.00 uur bleek dat Jeroen Soppe zich verslapen had! Vervangers waren Mayken Stolte en Matthijs Kremer, die dat beiden vrij goed deden.

In het begin van de wedstrijd speelde CSV ’28 wat rommelig. De passing was niet bijster nauwkeurig, zodat de ploeg onnodig veel balverlies leed. Toch kreeg CSV de eerste kans, maar de mee naar voren gekomen Jeroen Broekroelofs kopte uit een corner van Roger Knoops de bal net naast het doel van Wijthmen. Na een half uur moet CSV ’28 ook nog Pascal Frederiks missen. In zijn poging een gemaakte fout te herstellen komt hij te vallen, waarbij een speler van Wijthmen op zijn been terecht komt en hij met een knieblessure het veld moet verlaten. Edgar Dolleman vervangt hem.

Edgar staat nog maar net in het veld als hij een aanval opzet die Matthijs Kremer bereikt. Die bedient op zijn beurt met een mooie pass Elvin Matuankotta en de CSV-spits scoort 0-1. CSV ’28 gaat daarna beter spelen en krijgt ook kansen om de score te verhogen. Zo kopt Arnie Pot een vrije trap van Roger Knoops maar net naast en moet Wijthmen-verdediger André Broekhuizen een gevaarlijke voorzet van Mayken Stolte onschadelijk maken. De beste kans is vlak voor rust als Yavuz Özdemir na een vloeiende combinatie tussen Roger Knoops en Elvin Matuankotta tracht te scoren. Wijthmen-keeper Rientjes redt echter bekwaam.

Na de rust heeft CSV aanvankelijk het beste van het spel. Toch komt Wijthmen langszij doordat spits Sander van Gurp een foutieve terugspeelbal oppikt en dit buitenkansje heel koel benut door in de korte hoek te scoren (1-1). Wijthmen zet dan nog eens aan en voor het doel van CSV-keeper Luc Jonker doen zich dan in korte tijd een paar hachelijke situaties voor, die de verdediging, en meestal Jeroen Broekroelofs koppend en stoppend oplost. Aan de andere kant kan de keeper van Wijthmen de doorgebroken CSV-spits Raymond Lachenal maar net van het scoren afhouden.

CSV gaat dan met Hasan Duman in de spits spelen en posteert Elvin Matuankotta daar direct achter. Na een klein half uur heeft dit succes als Gerben Nagel op het middenveld de bal verovert en met een slimme pass Elvin Matuankotta vrij voor de keeper zet. Met een bekeken lob zet de spits CSV weer op voorsprong (1-2). Direct daarna voorkomt CSV-keeper Luc Jonker met een erg fraaie redding dat Renzo van de Vegte voor Wijthmen de gelijkmaker scoort. CSV zet dan nog eens aan krijgt ook kansjes via Gerben Nagel en Roger Knoops. Toch scoort Wijthmen nog een keer tegen, wanneer de CSV-verdediging (te gemakkelijk) een hoekschop weggeeft en Stefan Poppe de genomen hoekschop vervolgens steenhard inkopt (2-2).

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:
Doel: Luc Jonker Achterhoede: Mayken Stolte, Arnie Pot, Jeroen Broekroelofs en Gerben Nagel Middenveld: Pascal Frederiks (33. Edgar Dolleman), Yavuz Özdemir (67. Hasan Duman) Matthijs Kremer en Roger Knoops Voorhoede: Elvin Matuankotta en Raymond Lachenal.


Bron: CSV

Doelpunten:
  1-0  Elvin Matuankotta 
  2-0  Elvin Matuankotta 
  2-1  Sander van Gurp 
  2-2  Stefan Poppe