Wijthmen – Hatto Heim
24 februari 2007

Dankzij een degelijke 0-2 overwinning bij Wijthmen heeft Hatto Heim goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de 3e klasse C. Door puntverlies van directe concurrenten staat Hatto Heim nu samen met WZC en Den Ham bovenaan. Den Ham ging er zaterdag nog wel vandoor met de 2e periodetitel.

Wegens trieste familieomstandigheden was trainer Jan Langevoord niet aanwezig in Wijthmen. Zijn taken waren de hele week al overgenomen door Bert Jan Behrens, trainer van het tweede elftal. Behrens had zaterdag dan ook de leiding over de groep.
Ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen week tegen WZC was het team op twee posities gewijzigd. Doordat Edwin Otten ziek was, schoof Erik Schroten terug naar de laatste man positie. Edwin Oosting mocht hierdoor beginnen als linkshalf.
Hatto Heim begon sterk bij de nummer laatst. Al in de 2e minuut werd de geelblauwen een zuivere penalty onthouden, toen Maarten Teuben door de keeper werd getorpedeerd. In het vervolg van de eerste helft behield Hatto Heim een veldoverwicht, maar kwam het niet verder dan enkele halve kansen. Wijthmen counterde af en toe gevaarlijk. Elke bal die de ploeg vrij had liggen werd de diepte ingeschoten om de spitsen aan het werk te zetten. En voorin lag ook de kracht van de thuisploeg, dat onlangs de lage rangschikking wel de topscorer van de competitie in de gelederen heeft. De grootste kans van de eerste helft was dan ook voor de rood-witten. Frank Bloemert redde eerst geweldig, waarna in de rebound nog de lat werd geraakt.
In de tweede helft breidde Hatto Heim het overwicht steeds verder uit. De kansen werden groter en groter en Wijthmen mocht opnieuw twee maal niet klagen dat er geen strafschop werd toegekend. Marc Plender brak de ban uit een vrije trap. Plender krulde de bal vanaf bijna 25 meter mooi over de muur, buiten het bereik van de keeper hoog in de hoek.
Na deze openingstreffer kroop de thuisploeg wat meer uit zijn schulp en werden de spitsen nog meer gezocht. Voetballend hadden de Hattemer mandekkers de spitsen in hun zak, alleen de standaardsituaties waren steeds erg gevaarlijk. Een serie van vijf corners zorgde voor enkele hachelijke momenten voor het doel van Bloemert, die met een prachtige redding nog een kopbal keerde.
Ook Hatto Heim had mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de nauwkeurigheid ontbrak. In de laatste minuut slaagde Maarten Teuben hier toch nog in. Ditmaal paste de scheidsrechter wel goed de voordeelregel toe na een overtreding op Van Raalte, waarna invaller Arnoud Teuben zijn neefje Maarten voor een leeg doel zette.
Volgende week gaat Hatto Heim op bezoek bij KHC. De Kampenaren nemen met twee punten minder de vijfde plaats in beslag.

De opstelling: Frank Bloemert; Henry Bruins, Erik Schroten, Paul-Sietse van der Kolk; Maurice van Raalte, Marc Plender, Willard Bredewold, Bertwin Kroes, Edwin Oosting; Erik van ’t Ende (70, Arnoud Teuben) en Maarten Teuben.

Bron: Hatto Heim

1-0  Marc Plender
  2-0  Maarten Teuben