CSV '28 - Nieuwleusen 0 - 1
10 maart 2007

Benauwde en belangrijke overwinning S.V. Nieuwleusen tegen C.S.V.’28
Zaterdagmiddag moest S.V. Nieuwleusen aantreden in Zwolle tegen C.S.V.’28. De ploeg uit Zwolle stond 4e op de ranglijst, 1 punt achter op de koploper en S.V. Nieuwleusen op een 7e plaats met 4 punten achter op de koploper. Dus een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen.

S.V. Nieuwleusen startte prima. Al in de 5e minuut kan Arjan Visscher de bal vanaf rechts aannemen met de rug naar het doel. Hij draait zich fraai vrij en krult de bal onhoudbaar voor de keeper in de linker onderhoek: 0-1. Een treffer met schoonheid. Vlak hierna krijgt Arjan kans op zijn tweede treffer maar de keeper van CSV verhindert dit. Beide ploegen gewaagd aan elkaar en het spel speelt zich vooral af op het middenveld. Tom Odink krijgt nog een goede kans op aangeven van Albert Jan Brinksma, maar Tom schiet de bal hoog in het zijnet. Hasan Duman is de meest gevaarlijke man aan de zijde van CSV en 10 minuten voor rust schiet hij iets te hoog over de kruising. Hierna krijgt Albert Jan Brinksma nog een prima mogelijkheid, maar hij schiet in de handen van de keeper.

Na rust is het CSV dat de druk opvoert en dit resulteert in een schot uit de 2e lijn dat net naast het Nieuwleusener doel verdwijnt. Na een prima aanval van Nieuwleusen legt Albert Jan Brinksma de bal terug op Erwin Dijk, die zijn verdediger prima uitkapt en alleen voor de keeper heeft Erwin de hoek voor het uitkiezen, maar hij schiet via de buitenkant van de paal naast. Jeffrey Groeneveld gaat in zijn actie iets te hard door op de keeper. Een verdediger van CSV en de keeper duiken bovenop hem en bewerken hem toch duidelijk zichtbaar met hun vuisten. De scheidsrechter lijkt het gezien te hebben, maar geeft geel aan Jeffrey en de rode kaarten blijven uit.

Een kwartier voor tijd is het opnieuw Hasan Duman die de bal prima in de richting van de kruising krult. Jori Koerhuis laat zien in vorm te zijn en gaat als een zwarte panter naar de linkerbovenhoek en voorkomt een zekere gelijkmaker. Uit de tegencounter van Nieuwleusen weet Jeffrey Groeneveld net niet te scoren, de keeper pakt de bal in tweede instantie net voor de doellijn. Hierna krijgt Jeffrey nog een prima kans op goed terugleggen van Tom Odink, maar de keeper van CSV pakt de bal prima uit de onderhoek. In de 85e minuut krijgt de linksback van CSV voor de tweede keer geel en moet dus het veld verlaten. Met de billen samengeknepen wachten de vele meegereisde supporters uit Nieuwleusen op het eindsignaal, maar CSV krijgt nog een prima kans. De voorzet wordt echter niet hard genoeg binnengeschoten en is zo een makkelijke prooi voor de zeker keepende Jori Koerhuis. In de allerlaatste minuut is het nogmaals Hasan Duman die nog een poging voor CSV waagt, maar zijn harde schot verdwijnt net naast de kruising. Hierna volgt het verlossende eindsignaal en gaan de 3 punten mee naar S.V. Nieuwleusen.

Bron: Nieuwleusen

0-1  Arjan Visscher