WZC en KHC komen niet verder dan 1-1
10 maart 2007

Voor de pauze was het een matige vertoning wat beide elftallen aan de dag legden. Het was niet te zien dat de nummer 1 en nummer 5 aan het werk waren op Monnikenbos. KHC kon aanvallend niet veel uitrichten, maar ook WZC wist geen bres te slaan in de hechte verdediging van KHC. Als er al een kansje was treuzelde men veel te lang en kon de verdediging op tijd ingrijpen. De gasten kregen de beste mogelijkheid in de persoon van Revalino Sabono, de spits kogelde in goede positie hard over. De tweede kans van KHC was wel raak, eerst leek een aanval te verzandden in de verdediging van WZC, Sabono bracht opnieuw de bal voor, en daar stond Eric Post om de 0-1 met zijn hoofd binnen te tikken.

Na de pauze kwam er vuur in het spel van WZC, de kans van Peter Kersing in de 48e minuut was groot, zijn schot ging hard voorlangs. KHC loerde op de counter en de verdediging van WZC moest daarbij alert zijn. In de 68e minuut leek de gelijkmaker te vallen, Gert Wim van de Esker had zich knap weggedraaid van zijn bewaker, zag in een ooghoek spits Burgmeijer vrijstaan, plaatste de bal voor de voeten van de grillige spits, doelman Mulder gooide zich in de baan van het schot en behoedde KHC voor de gelijkmaker. Rond de 75e minuut kreeg KHC 2 uitgelezen mogelijkheden om de score verder uit te breiden, even zovaak ging de bal naast. WZC ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en kreeg die, de aanval was mooi, bal op Erik Stapper, hij legde de bal panklaar neer voor Gert Wim van de Esker, die doelman Mulder geen kans gaf 1-1. In de 88e minuut moest doemman Van Dijk nog vol aan de bak, met een miraculeuze redding behoedde hij WZC voor een achterstand, ondanks de ruime 5 minuten blessuretijd kwam er geen verandering meer in de eindstand 1-1.

Bron: WZC Wapenveld

1-0  Gert Wim van de Esker
  1-1  Arjan Eikelboom