HTC-Wythmen (1-0) 24-03-2007
24 maart 2007

In de strijd tegen de degradatieplaatsen was het voor HTC zaak om de wedstrijd tegen het stugge Wythmen winnend af te sluiten. De spelers van interim speler/trainer Edwin Kwakkel hebben de laatste weken het spelplezier teruggevonden. Vol vertrouwen in de goede afloop ging men de strijd aan.

HTC liet zeer duidelijk blijken dat het met niets minder dan 3 punten genoegen nam. In de eerste helft regende het zeer goede kansen. Het was vooral Coen Dunnink die het net niet wist te vinden bij drie opgelegde mogelijkheden. Twee kopballen zag hij over het doel verdwijnen, evenals een schot. In alle gevallen op de rand van de 5 meter. Ook een ziedend schot van collega spits Pieter Blom verdween over het doel van de bezoekers. Wythmen wist hier maar bitter weinig tegenover te stellen. Op één schot na van Renzo van de Vegt wisten de bezoekers zich voor de thee geen enkele kans te creëren. Ondanks het overduidelijke veldoverwicht ging met de rust in met een 0-0 tussenstand. In de tweede helft kroop Wythmen wat meer uit de schulp, maar bleef op de counter loeren. HTC bleef geduldig en probeerde de bal te laten gaan. Bij balverlies van de Zwollenaren schakelde Wythmen snel om, dit resulteerde in de tweede helft in een paar mogelijkheden voor de bezoekers. HTC doelman Folkher Langejans stond echter op de juiste plek. In de 77e minuut werd het geduld van de HTC-ers beloond. Een mislukt schot van Michael Wolf caramboleerde over de volledig verraste doelman Rientjes in het doel, hiermee HTC op een dik verdiende voorsprong zettend. Coen Dunnink had HTC enkele minuten later volledig in veilige haven kunnen brengen. Nadat hij keeper Rientjes had omspeeld wist hij het doel echter niet te vinden.

In de resterende speeltijd kwam HTC niet meer in de problemen en stelde de winst veilig. Vol vertrouwen wordt er nu verlangend uitgezien naar de derby tegen CSV’28.