Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Avereest Hatto Heim
24 maart 2007  
 
Avereest heeft een vervolg gegeven aan het uitcomplex van Hatto Heim. De degradatiekandidaat die op eigen veld al won van Den Ham, WZC en Nieuwleusen, bezorgde ditmaal Hatto Heim een verdiende 3-2 nederlaag. Zo blijft Hatto Heim dit seizoen steken op slechts vijf punten in uitduels, terwijl de geelblauwen op eigen veld al bijna een jaar ongeslagen zijn.

Sinds lange tijd heeft trainer Jan Langevoord weer te maken met meerdere blessures in zijn negentienkoppige selectie. Voor zowel Marcel van Loo als Paul-Sietse van der Kolk is het nog de vraag of ze dit seizoen in actie kunnen komen voor Hatto Heim. Beiden vielen vorige week vroegtijdig uit tegen KHC, waarbij Van Loo een kneuzing in zijn enkel opliep en Van der Kolk een knieblessure. De ernst van de blessure van Van der Kolk moet bij nader onderzoek nog worden uitgewezen. Bij deze tegenslag kwam ook nog de schorsing voor Willard Bredewold. Door het missen van de werklust van deze spelers bleek uiteindelijk de balans in het elftal niet goed genoeg te zijn om Avereest in de problemen te brengen.
Op het hobbelige veld waar goed combinatievoetbal onmogelijk bleek, startte Hatto Heim nog aardig. Maar na een kwartier werd het spel rommeliger en viel al snel een onvoorstelbaar schlemielig doelpunt voor de thuisploeg. Frank Bloemert wilde een terugspeelbal van Otten weg schieten, maar net toen de doelman uithaalde stuiterde de bal via een polletje over zijn voet, met de 1-0 als gevolg.
Hatto Heim kwam niet direct over deze tegenslag heen en werd in het vervolg van de eerste helft afgetroefd op werklust. Kort voor de pauze viel de tweede treffer, toen de defensie stond te slapen bij een vrije trap. Nadat de bal via een hoofd werd verlengd, kon een Avereester de bal nog rustig aannemen voordat deze een hoek uitkoos: 2-0.
De geelblauwen waren vastbesloten om in de tweede helft een ander gezicht te tonen, maar al snel werd het drama nog groter. Nadat de scheidsrechter een harde charge op Maarten Teuben onbestraft had gelaten, was er een moment van twijfel bij beide ploegen of het spel stil zou worden gelegd. Teuben bleeft immers geblesseerd liggen en door spelers van beide partijen werd er geroepen dat de bal uit moest. Degene die de bal had besloot echter anders en profiteerde van de verwarring bij Hatto Heim. De snelle counter bezorgde de degradatiekandidaat de 3-0.
Toen dankzij de uitermate oneerlijke grensrechter van Avereest een snelle tegentreffer van Bruins werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, reageerde trainer Langevoord zijn frustraties af op de scheidsrechter. Deze stuurde de coach met een rode kaart achter de dug-out.
Met nog 20 minuten te spelen kreeg Hatto Heim nog een beetje hoop toen Maarten Teuben knap voorbereidend werk van Arnoud Teuben en Marc Plender afrondde. Maar omdat de tweede Hattemer treffer van Bertwin Kroes pas ver in de blessuretijd viel, konden de geelblauwen geen moment aanspraak meer maken op ook maar een puntje.
De vele meegereisde supporters dropen teleurgesteld af vanwege de manier waarop Hatto Heim was afgetroefd. Volgende week valt er heel wat goed te maken als op het eigen sportpark de nieuwe koploper Nieuwleusen wordt ontvangen.
De opstelling: Frank Bloemert; Harmen Weuring (65, Robert Bril), Edwin Otten, Henri Bruins; Maurice van Raalte, Bertwin Kroes, Erik Schroten, Marc Plender (75, Jurgen van der Weerd), Edwin Oosting (65, Arnoud Teuben); Maarten Teuben en Erik van t Ende.

Bron: Hatto Heim

Doelpunten:
  1-0  Edwin Otten 
  2-0  Onbekende Speler 
  3-0  Onbekende Speler 
  3-1  Maarten Teuben 
  3-2  Bertwin Kroes