CSV-HTC (2-3) 31-03-2007
31 maart 2007

HTC is de laatste weken goed op dreef en heeft de weg naar boven ingeslagen. Na overwinningen op degradatiekandidaten ASC en Wythmen kon de ploeg van trainer/speler Edwin Kwakkel vandaag laten zien of deze overwinningen geen toevalstreffers waren en dat men in staat is ook van een “topploeg” te winnen.

HTC ging goed van start en probeerde vanaf het begin druk te zetten op de tegenstander. Van tevoren was bekend dat CSV een goed voetballende ploeg is die het bepaald niet van het fysieke vermogen moet hebben, het liefst ontloopt met de duels. De eerste twintig minuten waren gelijkopgaand, HTC nam in de 20e minuut een voorsprong via een vrije trap van Coen Dunnink, helaas stond Pieter Blom hierbij hinderlijk buitenspel. Voor HTC was dit echter de bevestiging dat hier wat te halen viel vandaag, met name ook doordat Arnie Pot veelvuldig doorschoof naar het middenveld waardoor er ruimte ontstond in de defensie van CSV. In de 22e minuut resulteerde de blauwwitte aanvalsdrift in de dik verdiende voorsprong. Jeroen Broekroelofs maakte een overtreding op Coen Dunnink in het strafschopgebied. Geel voor Broekroelofs en een benutte strafschop door Coen Dunnink, 0-1. Dezelfde Broekroelofs was er 10 minuten later indirect de oorzaak van dat HTC de voorsprong kon uitbouwen. Een overtreding op Pieter Blom werd bestraft met een vrije trap, welke loepzuiver werd verzilverd door Michael Wolf, 0-2. Voor CSV restte slechts een spaarzame kans, een voorzet van Hassan Duman werd door Jeroen Soppe naast gekopt in de 42e minuut.

De tweede helft probeerde CSV nog te redden wat er te redden viel. Een uitstekende vrije trap van Arnie Pot verdween snoeihard achter de prima keepende Folkher Langejans, 1-2. De aanvallers van CSV wisten echter niet te imponeren en werden prima in bedwang gehouden door de uitstekend spelende HTC defensie. HTC bleef echter constant gevaarlijk, het was vooral Pieter Blom die veelvuldig in scoringspositie kwam maar het net niet wist te vinden. In de 75e minuut was het Jeroen Broekroelofs die opnieuw een overtreding nodig had op de uitstekend spelende Coen Dunnink. Een strafschop was het gevolg, evenals de tweede gele en dus rode kaart voor Broekroelofs. Edwin Kwakkel bracht zijn ploeg in veilige haven door de 1-3 aan te tekenen. De laatste stuiptrekkingen van CSV leverde hen in de 94e minuut nog een strafschop op na een vermeende overtreding van HTC aanvaller Mark de Boer op Gerben Nagel, voor de statistieken maakte Arnie Pot er nog 2-3 van.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Wemminkhove was iedereen het er wel over eens dat de overwinning van HTC dik verdiend was.