Lemele ten onder in slotfase
21 april 2007

In Zwolle speelde Lemele een matige eerst helft tegen HTC. De thuisploeg ging beter om met de omstandigheden en vooral de lopende mensen uit het middenveld waren nauwelijks op te vangen door Lemele. HTC creerde dan ook een aantal riante mogelijkheden, maar doelman ten Kley bleek weer in goede vorm. De ruststand van 0-0 was dan ook niet gezien de verhoudingen. Lemele kon eigenlijk alleen gevaarlijk worden wanneer de doelman van HTC aan de bal was. Deze was erg onrustig en vooral zijn lange ballen vanaf de grond waren een drama en brachten HTC enkele keren onnodig in problemen.

In de rust kreeg Lemele de kans om de verhoudingen te herstellen. Dit lukte uitstekend en na enkele omzettingen was het eerste half uur na rust HTC wel de betere ploeg maar werden aanzienlijk minder kansen gecreerd. Lemele kon vandaag aanvallend weinig uitrichten en het leek dan ook af te gaan op een 0-0 gelijkspel. De scheidsrechter had echte besloten dat een kwartier blessuretijd afdoende zou zijn deze middag. Inderdaad waren er in de 2e helft een aantal blessures en was een extra speeltijd gerechtvaardigd, maar deze extra tijd was buitensporig en onterecht. Met de moed der wanhoop werd de aanval gezocht en HTC probeerde ten koste van alles toch nog de overwiining te pakken.

In de 101e minuut valt de 1-0. Een schitterend doelpunt van de aanvoerder die van net buiten de 16 kon aanleggen en de bal in de kruising prikt. Voor Lemele erg zuur, zeker ook omdat verdediger ten Kley ongelukkig uitglijdt waardoor Kwakkel vrij kan aanleggen. Daarna valt ook nog de 2-0, maar die was voor de statistieken.

HTC won deze middag dik verdiend en Lemele blijft in de zorgen zitten en zal zaterdag eigenlijk moeten winnen om zeker te zijn van lijfsbehoud. De koploper komt echter op bezoek in Lemele dus dat wordt een loodzware klus. Lemele - Hatto Heim begint om 14.30 uur.