IJVV wint vrij gemakkelijk van KHC 5-3
8 september 2007

IJVV heeft zaterdag de derby tegen KHC gewonnen. In een aantrekkelijk duel waren de IJsselmuidenaren met 5-3 te sterk voor KHC.

IJVV kwam goed uit de startblokken en maakte indruk met sterk aanvallend en ook fysiek voetbal. KHC had met name aan de zijkanten achterin grote problemen. Chiel en Koen Buikema waren een plaag voor de Kamper verdedigers. Al in de 3e minuut prikte Chiel Buikema de bal in het doel. Vier minuten had Koen Buikema de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot tegen de paal. KHC kon hier weinig tegenover stellen. In de 13e minuut kwam IJVV op 2-0. KHC dacht aan buitenspel, maar Chiel Buikema ging door en scoorde.

Hierna ging IJVV te ver achteruitlopen. KHC dicteerde het spel, maar was zelden gevaarlijk. Toch kwam het in de 27e minuut op 2-1. IJVV-keeper Albert Jan Meuleman zette zijn muur niet goed neer bij een vrije trap. Michiel Maurer zag het gaatje en schoot raak. KHC bleef het meest in balbezit, maar beet niet door. Het kwam niet verder dan een schot van Ruben Palland. IJVV bleef gevaarlijk in de counter. In de 40e minuut was het weer raak voor IJVV. Na een snelle counter was het Marcel Wezenberg het eindstation: 3-1. Ook de defensie van IJVV was niet altijd bij de les. Dat bleek vlak voor rust. Routinier Marcel Hup kon ongehinderd raak koppen uit een vrije trap.

Na rust bleef IJVV de gevaarlijkste ploeg. Direct na de thee miste Mark Wageveld een goede kans. In de 53e minuut ging een vrije trap van Koen Buikema rakelings naast via de keeper. In de 61e minuut kreeg IJVV een domper te verwerken. Bertrick Timmerman kreeg zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Ook tegen tien man kon KHC weinig uitrichten. De Kampenaren hanteerden veel te snel de lange bal en IJVV bleef gemakkelijk op de been. De thuisploeg kreeg zelfs de beste kansen. In de 63e minuut verprutste Mark Wagteveld een goede kans. In de laatste tien minuten sloeg IJVV alsnog toe via Chiel Buikema en Arjan Prak. Marcel Hup maakte in de 87e minuut nog de 5-3 maar de zege van IJVV kwam niet meer in gevaar.