S.V. Nieuwleusen verliest van C.S.V. '28
22 september 2007

S.V. Nieuwleusen heeft afgelopen zaterdag in een sportieve en voor het publiek aantrekkelijke thuiswedstrijd met 1-2 verloren van het nog ongeslagen C.S.V. '28 uit Zwolle. Op basis van een goede tweede helft van S.V. Nieuwleusen was een gelijk spel verdiend geweest maar helaas ontbrak het aan het nodige geluk. In de eerste helft heeft C.S.V. '28 het betere van het spel met in de 11e minuut een hard schot van Yuvos Ozdemir dat uitstekend wordt gepareerd door Jori Koerhuis. C.S.V. '28 blijft de aanval zoeken en dat resulteert in de eerste treffer in de 16e minuut. Raymond Lachenal schiet vanaf zeker 20 meter onhoudbaar voor Jori Koerhuis in de linker bovenhoek (0-1). Halverwege de eerste helft raakt een speler van C.S.V. '28 naar het zich laat aanzien ernstig geblesseerd en moet per brancard het veld verlaten. Dan eindelijk na een half uur spelen de eerste kans voor S.V. Nieuwleusen. Tom Odink passeert zijn directe tegenstander maar zijn schot in de korte hoek wordt door doelman Luc Jonker gestopt. Kort voor het rustsignaal is C.S.V. '28 dicht bij een tweede treffer. Een vrije trap die door de verdediging van S.V. Nieuwleusen van richting wordt veranderd kan maar ternauwernood door Jori Koerhuis tot hoekschop worden verwerkt. Toch weet C.S.V. '28 de rust in te gaan met een tweede treffer. In de counter wordt Elvin Matuankotta aangespeeld die de verdediging van S.V. Nieuwleusen op snelheid verslaat en de bal geroutineerd langs Jori Koerhuis weet te plaatsen (0-2). In de tweede helft een beter en gedrevener spelend S.V. Nieuwleusen en dit leidt tot de verdiende tegentreffer in de 56e minuut. Een vrije trap van Patrick Schrooten wordt op Jeffrey Groeneveld gespeeld die beheerst afmaakt (1-2). S.V. Nieuwleusen blijft de aanval zoeken en dit leidt tot een aantal mogelijkheden met in de 77e minuut de beste kans voor Rick Jansen. Zijn kopbal na een voorzet van links wordt door een verdediger van C.S.V. '28 van de doellijn gered. In het slotoffensief zijn er nog meer kansen op de gelijkmaker door achtereenvolgens Niels Roffel (mistrap), Tom Odink (net naast) en Rob Muller wiens schot wordt gekeerd door de doelman.

Aanstaande zaterdag speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen hekkensluiter S.C.D. '83 uit Dedemsvaart. Gezien het vertoonde spel van de afgelopen weken moet deze partij in winst kunnen worden omgezet.

Bron: Nieuwleusen

'16  0-1  Raymond Lachenal
'45  0-2  Elvin Matuankotta
'56  1-2  Jeffrey Groeneveld