Gramsbergen wint in de laatste minuut
29 september 2007

Je moet gewoon 90 minuten aan het veld blijven staan! Ondanks de stromende regen kun je het gewoon niet maken om vroegtijdig in de kantine te gaan zitten. Heb je dat vandaag wel gedaan, heb je mooi een doelpunt gemist.

Ondanks de afwezigheid van Albert Veldsink, Erik van ’t Holt, Mark Hamberg (gekneusde teen) Bart Seinen (vakantie) en Harm Snoeck ( met paard op pad voor de Nederlandse selectie) legden de jongens vandaag op een nat veld een leuke partij op de mat. Goed voetballen was niet mogelijk op dit natte veld, maar op basis van inzet haalden wij vandaag de punten binnen.

In de 9e minuut kwamen we gelukkig aan een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Maarten Tromp werd door Stefan Meijerink achter zijn eigen doelman gekopt. HTC nam het heft in handen, had ook veelal balbezit maar echt gevaarlijk werden ze niet. Toch viel in de 23e minuut de gelijkmaker. Arjan Keuken speelde de bal terug op doelman Ingmar van ’t Zand, die dus met de handen redding moest brengen. Vrije schop tegen, via Marco Tatje werd daaruit gescoord. Op dat moment een terechte 1-1. HTC bleef beter, Gramsbergen gokte teveel op de rushes van Lucien Spijkers die soms tegenstanders passeert alsof het lantaarnpalen zijn. Helaas is er vanaf het middenveld te weinig aansluiting om daadwerkelijk kansen te creëren.

In de tweede helft hebben we eigenlijk geen kans weggegeven, of het moet dat ene moment zijn geweest dat Ingmar binnen de 16 een bal loslaat. In de counter echter zijn wij gevaarlijk. Via de middenvelders Bart Wind en de sterk spelende Erwin Wilpshaar worden in balbezit Maarten Tromp en Lucien Spijkers gezocht die met zijn tweeën de viermansachterhoede continu bezighouden. Vooral Spijkers is een plaag voor de verdedigers. Bart Wind krijgt nog een goede schietkans maar daarbij staat doelman Folkher Langejans zijn mannetje. Het duel lijkt als een nachtkaars uittegaan met een terechte 1-1 op het scorebord. Tot de laatste minuut. Wim-Anne Wesselink ziet Maarten Tromp vrij voor de doelman staan en met zo’n buitenkansje weet Maarten wel om te springen. 2-1.

Terecht of niet, het zal mij een rotzorg zijn. We staan mooi in het linkerrijtje en dat hadden we een aantal weken geleden niet gedacht. Trainer, begeleiding en spelers nogmaals van harte.