Gramsbergen-Avereest 0-1
13 oktober 2007

Eigenlijk was een 0-0 uitslag de enige en terechte uitslag geweest. Maar als je zelf niet scoort weet je dat dat ene moment fataal kan zijn. In de 81e minuut wordt een voorzet van Marcel Baas door Arjan Bakker achter zijn eigen doelman gegleden.

Beide ploegen speelden in een 4-4-2 systeem wat vandaag inhield dat het spel zich hoofdzakelijk afspeelde op het middenveld. Te weinig druk na voren van beide teams zodat de verdedigers het eigenlijk niet moeilijk hadden. Het elftal van Gramsbergen was op meerdere posities gewijzigd en dat kwam het spel niet ten goede. Toch kwam de meeste druk naar voren van onze kant. Lucien Spijkers schiet in de 5e minuut een bal voorlangs. In de 10e minuut gaat de voor rust onzekere doelman Albert Veldsink in de fout, gelukkig voor ons weet Jan Fictorie de bal niet goed tegen zijn voeten te plaatsen. In de 17e minuut wordt een schot van Lucien Spijkers goed naast getikt door Jan Westerman, de daaruit ontstane corner wordt door Maarten bijna binnengedraait, helaas de paal staat in de weg. Even later draait Wim-Anne zich knap vrij tussen 2 man maar ook nu houdt Jan Westerman zijn doel schoon. Avereest stelt daar weinig tegenover. De doelpogingen belanden achter het doel van Albert Veldsink. Vlak voor rust gaat Bart Seinen de 16 binnen, wordt vastgehouden maar de scheidsrechter geeft voordeel en de vrije schietkans is helaas niet aan Maarten Tromp besteed.

De 2e helft is Gramsbergen gevaarlijker. Een vrije bal van de ingevallen Bart Wind (niet getraind vanwege vakantie) valt net over de lat en een vlammend schot van Lucien Spijkers valt ook al naast het doel. In de 31e minuut krijgt Bart Wind een opgelegde mogelijkheid. Vanuit buitenspelpositie geeft Harm Snoeck een perfecte voorzet die helaas door Bart hoog over het doel wordt geschoten. Avereest stelt daar eerlijk gezegd weinig tegenover. Het geeft heel weinig weg maar aanvallend zitten de spitsen bij onze verdedigers in de broekzak tot de fatale 81e minuut. Even later scoort Harm Snoeck vanuit buitenspelpositie. De grensrechter vlagde niet maar de scheidsrechter stond “helaas” op één lijn. Gramsbergen valt met man en macht aan zodat Avereest nu wel zijn gevaarlijke kanten kan laten zien. Erik Mosterd kopt nog een bal op de lat zodat we niet ruim voor het eindsignaal al richting de uitgang kunnen gaan. In de 89e minuut kopt de mee opgekomen doelman Albert Veldsink de bal nog richting het doel, helaas kan Harm Snoeck net zijn schoen niet tegen de bal drukken.

Een nederlaag met gevolgen. Door de ongunstige uitslagen staan we nu op de 11e plaats. Volgende week voor een half uurtje na IJVV. Mochten we daar de 3 punten wegslepen, we staan voor met 1-2, staan we in één keer 5e. Zoals een ieder al zegt, de 3e klasse is en blijft een rare competitie.