S.C.D.’83 pakt ook de winst op Lemele 1-0
3 november 2007

S.C.D.’83 begint het zoet van de overwinning te smaken. Na de overwinning vorige week op “de Boekweit” tegen Grambergen werd op het sportpark “t Zandeinde“ in Lemele ook de plaatselijke favoriet van die naam met 0-1 verslagen.

Met de dezelfde basiself als vorige week werd de strijd aangegaan tegen een Lemele dat deze middag de gevaarlijke pion, spits Jeroen van de Berg, wegens vakantie moest missen.

S.C.D. ’83 begon sterk aan de wedstrijd. Lemele werd direct vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Klein Gansey uit Nijverdal onder druk gezet. Het eerste half uur had de thuisploeg moeite om de over de middellijn te komen. In deze periode was het een kwestie van tijd dat S.C.D. ’83 de score zou openen maar het lukte de geel-blauwe brigade niet om doelman Patrick de Haan te verschalken. Eddie Lok schoot na twee minuten een vrije trap van 25 meter hard in de muur. Nexhat Berisa kreeg een goede mogelijkheid op aangeven van Jim Langeveld maar de spits mikte naast. Langeveld testte de Lemele doelman vanaf 20 meter maar hij zag zijn schot (zij het op een rare manier) over gewerkt. De thuisploeg had na een half uur alle geluk aan hun zijde. Een afgeslagen S.C.D. ’83 aanval werd door Richard Tempelman opgevangen. Een snoeihard schot volgde en via binnenkant paal ging de bal voor de lijn naast.

Met het uitblijven van een doelpunt zakte het tempo bij S.C.D. ’83. Lemele, dat daardoor eindelijk adem kon halen, kreeg mede door concentratie verlies in de S.C.D. ’83 verdediging via Ronald Lammerink een aantal kleine kansen die door Wilfred Hiddink onschadelijk werden gemaakt.

Ruststand 0-0

Ook een groot gedeelte in de tweede helft was S.C.D.’83 de ploeg dat die de meeste aanspraak mocht maken op doelpunten, echter op beslissende momenten wist de ploeg de kansen niet af te ronden, Erik Wencker schoot te slap in. Pim Kuijer, vervanger voor Martijn Hamhuis, misleidde op een diepe bal zijn directe tegenstander waardoor Berisa vrij kwam maar hij schoot de mogelijkheid hoog over.

Strafschop

Na 60 minuten schoot Erik Wencker tegen de hand van Pieter Vos binnen het 16 meter gebied. Voor de referee was het geen discussie, strafschop. De confrontatie tussen doelman Patrick de Haan en Richard Tempelman werd door de Lemele doelman met een knappe reactie gewonnen. In de 66e minuut capituleerde de doelman, hij kon geen grip krijgen op de harde zwabberende vrije trap van Nexhat Berisa die al zijn gram in het schot legde. S.C.D. ’83 leidde terecht met 0-1. Gelijk erop werd Berisa gewisseld met een lichte blessure voor Asse Klein. Ook Pim Kuijer moest met een blessure eraf, zijn vervanger was Harold Pouls. De verdediger kreeg een knappe mogelijkheid die naast ging en ook spits Wencker zag zijn inzet naast gaan. In de slotfase was het Lemele dat met een alles of niets offensief minimaal nog op een punt gokte. Een aantal vrije trappen van Harry Warmelink stichtte nog wel de nodige verwarring voor het doel van Hiddink maar de thuisploeg wist niet te profiteren en zo behaalde S.C.D. ’83 de verdiende overwinning.

Bron: SCD'83

'66  0-1  Nexhat Berisa