S.V. Nieuwleusen IN GEVARENZONE
3 november 2007

S.V. Nieuwleusen trad tegen HTC aan zonder de geblesseerde Erwin Dijk, Albert Jan Brinksma en Rick Jansen maar met Robbert Veenstra, Douwe Kant en Erik Uitslag. Beide ploegen gingen fel van start en al snel werd duidelijk dat S.V. Nieuwleusen de betere ploeg was. In de 13e minuut ging een schot van Erik Uitslag rakelings naast. S.V. Nieuwleusen speelde zeer gedisciplineerd en gaf HTC weinig ruimte en dat leverde de nodige irritatie op bij de Zwollenaren. Het spel werd harder en onvriendelijker met name van HTC kant. Patrick Schrooten was het eerste slachtoffer, hij werd ongenadig hard neergehaald wat daarna een opstootje opleverde. S.V. Nieuwleusen was hierna even van slag en een schot op het doel van Jori Koerhuis ging gelukkig net naast. Harde tackels op Jeffrey Groeneveld en Douwe Kant leverde HTC twee gele kaarten op. In de 33e minuut kreeg Douwe Kant onterecht een gele kaart van de zwak leidende scheidsrechter Schoonhoven. Ruststand 0-0.

Na de pauze was het na de aftrap direct raak. Jeroen Elzinga gaf van rechts de bal voor op Erik Uitslag die de bal tegen HTC keeper Langejans aanschoot en in de rebound was het Robbert Veenstra die doel trof. 1-0. HTC ging vanaf dat moment beter voetballen en zette S.V. Nieuwleusen voortdurend onder druk. In de 75e minuut werd Robbert Veenstra gewisseld voor Nico Kleen en deze wissel wekte nogal verbazing bij de aanhang van Nieuwleusen. Na deze wissel mocht HTC een vrije trap nemen op ongeveer 6 meter buiten het strafschopgebied. Deze werd prachtig in de rechter bovenhoek geschoten. Niels Roffel kwam voor Jeroen Elzinga in het veld en Erik Dekens voor Douwe Kant. Ook deze wissels leverden niets positiefs op. Het was maar goed dat keeper Jori Koerhuis in de 82e en 88e minuut twee hele goede reddingen verrichtte anders was HTC er nog met de winst vandoor gegaan.

Eindstand 1-1 en hierdoor bezet Nieuwleusen de voorlaatste plaats.