GEFLATTERDE NEDERLAAG S.C.D.’83 BIJ BERGENTHEIM 5-1
10 november 2007

Duel met bijsmaak

De rode kaart van Nexhat Berisa en daarmee het wegzenden was mede de oorzaak dat S.C.D.’83 in de tweede helft een vrij grote nederlaag kreeg te slikken op het sportpark” Moscou”in Bergentheim. Niets leek erop dat de wedstrijd Bergentheim S.C.D.’83 gespeeld op het kunstgras een nare bijsmaak zou krijgen. In de eerste helft speelde S.C.D.’83 goed, in de begin fase was het nog wel de thuisploeg die het via Wilko Eggengoor en Edwin Slot kleine mogelijkheden kregen. Maar na 8 minuten brak S.C.D.’83 de wedstrijd open Richard Tempelman stuurde vanaf rechts de bal met hoge voorzet richting Nexhat Berisa die een met hoofd de weifelende doelman Karel Pullen het nakijken gaf 0-1. Bergentheim probeerde de aanval te zoeken maar het ging in de afwerking veel te gehaast te werk om de S.C.D’83 verdediging echt in de problemen te brengen. S.C.D’83 daartegen begon steeds meer de wedstrijd naar zich toe te trekken echter door verkeerde keuze’s liepen een aantal knappe aanvallen op niets uit. Met nog een goede 10 minuten te gaan kreeg Bergentheim toch weer uitzicht op de gelijkmaker door slordig wegwerken, Hiddink kreeg niet voldoende de hand achter de vrijetrap van Ronnie Hakkers, Edwin Slot kon koppend de rebound niet verzilveren dit dankzij Arnoud Bolt die kon wegwerken. Het lukte S.C.D’83 ook niet om verder afstand te nemen bij de vrijetrap van Richard Tempelman ging de bal maar rakelings naast. Die treffer werd wel gemaakt door de thuisploeg in de 43e minuut weer lag onzorgvuldig opruimen aan de basis bij S.C.D.’83 Martijn Hamhuis beoordeelde de vrijetrap van Ronnie Hakkers verkeerd via een flipperkast van benen en de graaiende handen van Hiddink rolde de bal van Edwin Slot binnen 1-1. Een blunder van scheidsrechter Tuinbeek hield S.C.D.’83 af van een mogelijke voorsprong af net voor de rust, Nexhat Berisa alleen op weg naar doelman Pullen werd terug Tuinbeek had gefloten omdat de referee een overtreding had gezien op Erik Wencker die hij zwaarder beoordeelde een sorry volgende. Ruststand 1-1
Ook in de tweede helft leek het in de eerste 10 minuten er niet op dat S.C.D.’83 in zwaar weer terecht zou komen. Richard Tempelman zag een vrijetrap prima door Karel Pullen gestopt Martijn Hamhuis zag Berisa binnen de 16 vrijstaan maar plaatste de bal achter de spits. Binnen 5 minuten stond S.C.D.’83 plotseling op een haast onmogelijke achterstand met nog een half uur te spelen kwam de thuisploeg op voorsprong Michiel Mannesen genoot op links alle vrijheid legde terug op Ronnie Hakkers tegen diens schuivers had Hiddink geen weerwoord. 4 minuten later moest de S.C.D.’83 doelman weer de gang naar het net brengen Maarten ten Brinke zette met een schitterende treffer 3-1 op het bord. Patrick Vos werd nog ingezet voor Erik Wencker maar door de twee snelle tegen treffers leek het erop dat er iets in de ploeg was geknakt.
ROOD: Na 70 minuten moest S.C.D.’83 verder strijden met 10 man, Bij Nexhat Berisa sloegen de stoppen door de spits was het getreiter en het geniepig op de enkels lopen van Remco Stoeten zat en toen de verdediger spuugde naar Berisa kon deze zich niet meer beheersen en liep de emotie over en haalde trappend uit. Scheidsrechter Tuinbeek die het voorval niet had gezien gaf op advies van de Bergentheimer assistent Egbert Hultink Berisa de rode kaart. De rust leek in veld te zijn terug gekeerd echter buiten de lijnen moest een van de “supporters” van Bergentheim nog even zijn gram halen op Berisa en gaf hem een ferme dreun op het hoofd die ontzet moest worden voordat de zaak verder zou escaleren. Deze kwestie zal nog wel een verder vervolg krijgen. De lol van de wedstrijd was voor iedereen eraf en dat Bergentheim de eindstand geflatteerd via invaller Jarno Wind 4-1 en Michel Mannesen nog op 5-1 zetten is slechts goed voor de statistieken.

Bron: SCD'83

'8  0-1  Nexhat Berisa
'43  1-1  Edwin Slot
'59  2-1  Ronnie Hakkers
'64  3-1  Maarten ten Brinke
  4-1  Jarno Wind
  5-1  Ronnie Hakkers