Zevenklapper voor Den Ham
1 december 2007

Den Ham had in de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag werkelijk geen kind aan tegenstander Avereest. Vanaf de aftrap had Den Ham al op voorsprong kunnen komen door een mooie kans van Robin Bergins. Een minuut later had hij opnieuw een mooie kans. Beide keren ging het net mis, maar het Hammer publiek ging er eens goed voor zitten en had er alle vertrouwen in dat het deze middag goed zou komen. De mannen van trainer Marcel Waayer beschaamden dat vertrouwen geenszins. Met een onvervalste zevenklapper werden de mannen van de v.v. Averest weer richting Balkbrug gestuurd. Doelman Westerman van Avereest werd er moedeloos van. Gestoken in een fel oranje fluoricerend keepers tenue probeerde hij het onheil te keren. Het werkte echter meer als een rode lap op een stier voor de v.v. Den Ham.
Na 12 minuten was het Gerdo Kuiper die na een mooie één twee met Robin Bergins de 1-0 binnen schoot. Bergins scoorde zelf 5 minuten later de 2-0 na een mooie aktie van Gerjan Blekkenhorst. Aanvalsgolf na aanvalsgolf rolde af op het doel van Avereest. Den Ham werd daarbij geholpen doordat de verdediging van Avereest consequent op één lijn bleef spelen, een kolfje naar de hand van de snelle Hammer voorwaartsen. Vlak voor rust scoorde Gert Nijmeijer de 3-0 na een mooi overstapje van Gerdo Kuiper.
In de rust gaf Bergins aan dat hij eigenlijk wel wilde wisselen. Gelukkig gaf trainer Waayer geen gehoor aan dat verzoek, want binnen een half uur in de 2e helft scoorde Robin een onvervalste hattrick. Daarbij was het éne doelpunt nog mooier dan de andere. Doelman Westerman werd er gek van. Daarna mocht hij met een publiekswissel van het veld.
Trainer Waayer wisselde zowel Gerdo Kuiper als Robin Bergins. Voor Gert Nijmeijer kwam Karsten Voort in de ploeg. Die scoorde in de voorlaatste minuut op een fraaie wijze de 7-0. Vanaf links kapte hij de bal uit en met zijn “zwakke” rechtervoet krulde hij de bal langs de doelman van Avereest.
Wegens afwezigheid van de vaste bediener van het scorebord Nico Melenboer, moest de toevallig aanwezige Zwarte Piet het scorebord bedienen. Die gaf de Hammer toeschouwers dan ook alvast een mooi Sinterklaascadeau mee in de vorm van deze klinkende 7-0 overwinning.

Bron: Den Ham

1-0  Gerdo Kuiper
  2-0  Robin Bergins
  3-0  Gert Nijmeijer
  4-0  Robin Bergins
  5-0  Robin Bergins
  6-0  Robin Bergins
  7-0  Karsten Voort