IJVV - Den Ham 1-1 (1-0)
5 april 2008

De ploeg van Han Hanekamp moet nog twee weken wachten met feestvieren. Thuis tegen nummer twee Den Ham kon tenauwernood een punt worden behouden. Na de openingstreffer voor rust bepaalden de bezoekers de einduitslag op 1-1. Over twee weken kan IJVV het afmaken door in Lemele een punt te pakken tegen de hekkesluiter.

Dat IJVV niet verloor was vooral te danken aan de sterke verdediging en uitblinker in het doel Albert Jan Meuleman. Vooral in de tweede helft, toen Den Ham domineerde, moest de keeper menigmaal redding brengen. Rond de 60e minuut was het spitsuur voor het IJsselmuider doel en verrichte Meuleman formidabel werk met redding uit boven- en onderhoek.

IJVV en Den Ham waren in de eerste helft nog aan elkaar gewaagd. Zowel Koen als broer Chiel Buikema waren hun mandekkers regelmatig te snel af en zorgden voor veel dreiging. Op een pass van Koen Buikema kon Chiel in de 24e minuut beheerst de openingstreffer binnenschieten. Het Bengaalse vuurwerk werd weer ontstokken en sfeer werd euforischer in sportpark 'Den Uithoek'. Maar kort na de 1-0 werd duidelijk na Den Ham nog lang niet verslagen was.

Een kwartier voor tijd toornde Den Ham-aanvaller Gert Nijmeijer boven iedereen en alles uit en kopte de gelijkmaker binnen. Opvallend aan IJVV-zijde was de aanwezigheid van Jaap van Olst. De verdediger verbleef twee maanden voor zijn studie in Zambia en was nog maar een week terug in Nederland. Maar vanwege goede prestaties op de trainingen en een tactische besissing van Hanekamp stond Van Olst tot zijn eigen verbazing opgesteld in de basis-elf.

Hanekamp was erg trots op zijn spelers. "Ze hebben heel hard geknokt en verdedigend hadden we het goed staan." De trainer wil kampioen worden, en of dat tegen Den Ham of uit in Lemele is maakt de oefenmeester niet veel uit. En dat het over twee weken wel gaat lukken, daar twijfelt in IJsselmuiden niemand meer aan.