Gehavend CSV ’28 pakt volle winst bij KHC
5 april 2008

CSV ’28 begon in Kampen met nogal wat andere gezichten dan normaal de competitiewedstrijd tegen KHC. De verdediging kende maar liefst drie afwezigen, omdat Arjen Schepers, Jeroen Broekroelofs en Mayken Stolte te geblesseerd waren om te spelen. Bovendien had trainer Bauke Pot de basisspelers Jeroen Soppe en Raymond Lachenal, in eerste instantie buiten de ploeg gehouden.

CSV ’28 keek na twee minuten al tegen een achterstand aan. Een vrije trap van links ketste af op de muur en kwam via een vreemde curve bij de volledig vrijstaande Kamper spits Palland terecht, die geen enkele moeite had om dit buitenkansje te verzilveren (1-0). CSV speelde het eerste half uur weinig geďnspireerd en het mocht van geluk spreken dat de Kamper spitsen deze middag beslist niet op scherp stonden. Meerdere kansen werden gemist door de spitsen Post, Palland en van Ooyen. Ook CSV ’28 kon er wat van. Zo speelde Michael Smit twee verdedigers uit, stuurde vervolgens de KHC-keeper met een lichaamsbeweging de verkeerde kant op en presteerde het om vrijwel op de doellijn over de bal te struikelen en zo deze kans voorbij te laten gaan. KHC raakte vervolgens nog een keer via Palland de lat. Na 26 minuten was het bijna weer raak voor KHC. Eerst gleed Edgar Dolleman bij het verdedigen van de bal weg en vervolgens werd Jeroen van Houten op snelheid geklopt. Het was aan goed keeperswerk van Peter Smit te danken dat de achterstand voor CSV toen niet groter werd. Na ruim een hal uur kreeg CSV een Kamper cadeautje. Zowel keeper Straetemans als verdediger R. Maurer beoordeelden een voorzet van Roger Knoops volledig verkeerd, zodat de bal bij de vrijstaande Yavuz Özdemir kwam die ongehinderd kon scoren (1-1).
Even daarvoor had Elvin Matuankotta het (hobbelige en zachte) veld verlaten met een hamstringblessure en in de pauze bleef ook Pascal Frederiks nog geblesseerd in de kleedkamer achter. Dit had tot gevolg dat er nog meer wisselingen in het elftal kwamen, maar gek genoeg liep het spel nu beter. De meeste aanvallen van CSV liepen over links omdat de rechter KHC-verdediger deze middag niet erg sterk was. Zo kon direct na rust Dolleman een voorzet vanaf de linker kant geven, die Özdemir in één keer bijna doeltreffend kon afronden. De uiteindelijke beslissing viel een kwartier in de tweede helft, toen Raymond Lachenal met een laag, strak schot de Kamper keeper deze middag voor de tweede keer verschalkte (1-2). Het was tekenend voor het gebrek aan spelers bij CSV dat zelfs “good-old” Arnie Pot nog ingezet moest worden bij de vervanging van Jeroen van Houten. KHC bracht een lange spits (P. Smit) in de ploeg en probeerde met hoge ballen hem aan het werk te zetten. De Kampenaren kregen hierdoor meer mogelijkheden en zij zagen een kwartier voor tijd met lede ogen aan, dat Yavuz Özdemir de bal na een corner van de doellijn haalde. In de slotminuten was het keeper Peter Smit, die de overwinning met een tweetal erg knappe reddingen veilig stelde voor CSV.