S.C.D.'83 BLIJFT IN DE 3e KLASSE
19 april 2008

Sportieve revanche van Nexhat Berisa op Bergentheim 2-0

Het is S.C.D.’83 gelukt om uit de klauwen van het degradatiespook van de 3e klasse C te blijven. In geen gemakkelijke wedstrijd thuis tegen Bergentheim voor veel publiek werd door twee doelpunten van Nexhat Berisa, die daarmee op sportieve manier revanche haalde op de eerder gespeelde wedstrijd dit seizoen, het lijfsbehoud veilig gesteld.

De strijd waarin het er op aan kwam begon, onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Dijkman uit Zelhem, flitsend. Bergentheim kreeg binnen 4 minuten een tweetal corners te nemen die voor de ploeg niets opleverde. Wel voor S.C.D.’83 want bij de tweede leverde de snelle uitbraak een ingooi op. Aan de rechterkant Richard Tempelman gooide ver op Iwan Schuurhuis die doorplaatste op Nexhat Berisa. Koppend versloeg de spits doelman Karel Pullen 1-0. S.C.D.’83, gesteund door deze vroege treffer, liet Bergentheim het spel maken maar door de slechte opbouw van de groen witten hield men op het middenveld en achterin gemakkelijk stand. Af en toe door enkele slordigheden achterin kreeg Bergentheim mogelijkheden. Machiel van Leussen twijfelde bij de doorbraak van Stefan Veneman die gehaast naast schoot en ook Gert van de Weide zag zijn doelpoging door Hiddink gestopt.

S.C.D.’83 wist met de kleine kansen die men cre๋erde de voorsprong niet verder uit te bouwen. Pim Kuijer schoot in het zijnet en Nexhat Berisa speelde Iwan Schuurhuis te diep aan. Beide teams kregen pal voor de rust nog een paar goede kansen. Nexhat Berisa kapte Remco Stoeten uit. Zijn schot in de hoek werd door Pullen gepakt. Wilko Eggengoor testte doelman Hiddink die zijn doel voortreffelijk schoon hield. Ruststand 1-0

In de tweede helft liepen de spanningen verder op. In de 62e minuut bij een cornerbal van S.C.D.’83 bleek duidelijk dat Gert van de Weide en Eddie Lok geen vrienden van elkaar waren waarop scheidsrechter Dijkman beide geel voor toverde. Voor van de Weide was dit de tweede en hij kon met rood vertrekken. Even leek het erop dat dit vertrek een extra stimulans was voor Bergentheim, echter in de 70e minuut moest het verder met 9 man. Ronnie Hakkers ging door op Machiel van Leussen nadat er reeds was gefloten voor een overtreding. Direct rood was het gevolg. Even sputterde Bergentheim nog tegen maar in de 73e minuut haalde S.C.D.’83 de buit binnen. Bijna identiek aan de eerste treffer werd de 2-0 gescoord. Verre ingooi van Richard Tempelman bereikt weer Iwan Schuurhuis die doorkopte op Nexhat Berisa. Tegen zijn verwoestend schot in de bovenhoek was Karel Pullen voor de tweede keer kansloos. Schuurhuis werd gewisseld voor Erik Wencker en Jeroen Kroes verving Nexhat Berisa. Als S.C.D.’83 de resterende tijd slimmer had uitgespeeld had de score nog hoger kunnen uitvallen. In de slotfase boodt men Bergentheim de mogelijkheid om dichterbij te komen. Wilko Eggengoor was tot tweemaal toe dichtbij. Eerst schoot hij via de rug van een verdediger net over en in de slotminuten hield de lat hem van scoren af. Eindstand 2-0