WZC laat punten liggen
6 september 2008

In een aantrekkelijke wedstrijd moest WZC de punten laten aan Den Ham. De gasten hadden gedurende de eerste helft een groot overwicht, al in de 10e minuut schoot Wijnand Meijer hard naast, vooral verdedigend had de thuisclub het moeilijk met de beweegbare spitsen. zo ook in de 12e minuut, een verre pass van Tommie Dam bereikt de op snelheid liggende Tim Nijzink, de sp[its liep de verdediging van WZC eruit en passeerde ook doelman van Dijk 0-1. Nog geen 5 minuten later kwam WZC wederom goed weg toen Gerben Mooibroek hoog de bal voortbracht, doelman Van Dijk liet de bal los en in tweede instantie tot hoekschop verwerken. Ook de voorzet van Jeroen de Groot wordt net naast gekopt door Gerben Mooibroek. Aanvallend kon WZC weinig uitrichten, men had teveel ontzag voor de tegenstander en het duurde tot aan de 35e minuut voordat doelman Willioam Jacobs echt in actie moest komen na een hard schot van Albert Henk Tessemaker. Net voor de pauze moest doelman van Dijk nog volop aan de bak om een vrije trap vanaf het middenveld van Tim Nijzink onschadelijk te maken. Na de pauze een feller spelend WZC, het minste gedeelte van Den Ham blijft toch de verdediging dat bleek toen WZC ging aanzetten, een vrije trap van Erwin Kersing toverde de blonde spits om tot een prachtig doelpunt, doelman Jacobs was kansloos 1-1. WZC voelde dat dit de strijdwijze moest zijn tegen deze opponent, een verre uittrap van doelman Wibo van Dijk, gaf Ronald Burgmeijer ineens vrije doortocht naar Jacobs, de doelman plukte de bal van de schoen en behoedde zijn team voor een achterstand. De gasten beschikken over een brede selectie want invaller robin Bergins nog maar koud in het veld kopte Den ham in de 58e minuut weer op voorsprong 1-2. Dat deed de invaller ook in de 62e minuut, voorzet Gert Nijmeijer, Bergins torend hoog boven iedereen uit, doelman Van Dijk was te laat, en de bal verdween in het doel van WZC 1-3. Even leek het erop alsof WZC een flink pak slaag zou krijgen, maar de formatie van Bouke Pot kromde de rug en werd in het zadel geholpen door doelman William Jacobs, een vlot lopende aanval werd door John Eikelboom voor het doel gebracht, Peter Kersing plantte zijn hoofd er tegenaan en de bal leek in de handen van Jacobs te belanden, echter de doelman verkeek zich en de bal hobbelde in het doel 2-3. WZC ging voor de gelijkmaker maar moest alle hens aan dek houden in de verdediging, zelfs John Eikelboom kwam doelman Van Dijk te hulp na een inzet van Den Ham. Opnieuw alle hens aan dek toen Erwin Fiks namens de thuisclub opnieuw een vrije trap mocht nemen aan de zijlijn, een zelfde positie en speler als in de 47e minuut, aanloop Fiks en de bal zeilt buiten bereik van Jacobs op de lat, het had zomaar 3-3 kunnen staan, hoewel het spannend bleef floot scheidsrechter van de Wal na een paar minuten blessuretijd af en kon Den Ham opgelucht de zege vieren. Het was dubbel pech voor WZC toen bleek dat spits Ronald Burgmeijer na een bezoek aan het ziekenhuis een zware knieblessure had opgelopen en minsten 6-8 weken is uitgeschakeld. Man of the match werd gekozen: Erwin Fiks

Bron: WZC Wapenveld

'12  0-1  Tim Nijzink
'43  1-1  Erwin Fiks
'58  1-2  Robin Bergins
'62  1-3  Robin Bergins
  2-3  Peter Kersing