Prima seizoensopening voor Den Ham
6 september 2008

Op sportpark Monnikenbos te Wapenveld was W.Z.C. de gastheer voor Den Ham bij de ouverture van het nieuwe seizoen. Vooraf was er nog veel onduidelijk. W.Z.C. had goed gebekerd, maar voornamelijk tegen teams uit de 4e klasse, terwijl Den Ham gedurende de gehele voorbereiding werd geteisterd door blessures. Voeg daarbij nog het feit dat de in de voorbereiding uitstekend op dreef zijnde Gerjan Blekkenhorst vorige week bij een noodlottige botsing in het vriendschappelijke duel met Hulzense Boys zijn kuitbeen brak, dan begrijpt u de onduidelijkheid aan Hammer zijde.
Den Ham begon echter overtuigend. De eerste 5 minuten golfde het spel op en neer, maar daarna was het Den Ham dat de beste kansen had. In de 10e minuut was het Tim Nijzink die een fraaie dieptepass van Tommie Dam bekwaam afrondde. In de overige speeltijd van de 1e helft kreeg Den Ham meerdere fraaie kansen. Gerben Mooibroek gaf een mooie voorzet op Gert Nijmeijer die de bal net over het doel schoot. Verder waren er mooie kopkansen voor Mooibroek, Tim Nijzink en Gerdo Kuiper. Gescoord werd er echter voor de thee niet meer.

Na de rust kwam Den Ham niet helemaal scherp uit de startblokken. Na 3 minuten was het dan ook al gelijk. Een fraai genomen vrije trap ,door Erwin Fiks, vanaf zo.n 35 meter, verdween gedragen door de wind pardoes boven doelman William Jacobs in de kruising.
Slechts enkele minuten later redde Jacobs Den Ham door een bal van de voet te plukken van de doorgebroken spits van WZC. Trainer Marcel Waayer reageerde onmiddellijk en bracht Robin Bergins in de ploeg. Bergins had de gehele voorbereiding door een blessures aan zich voorbij moeten laten gaan. Binnen 6 minuten had de wissel van Bergins twee keer succes. Met 2 kopballen scoorde Robin Bergins waardoor de stand 1-3 werd in het voordeel van Den Ham.
WZC was duidelijk aangeslagen. Den Ham vergat om definitief door te drukken en een kwartier voor tijd lukte het de ploeg uit Wapenveld om nog op 2-3 te komen door een kopbal van Peter Kersing die van richting werd veranderd en in het doel vloog.
WZC zette nog een tandje bij, gesteund door het fanatieke thuispubliek. Den Ham hield echter, wederom met dank aan doelman Jacobs, stand.
Met 3 punten “in de pocket” keerde de ploeg van Marcel Waayer terug naar de Rohorst, waar bleek dat de eerste vier standaardteams van Den Ham allemaal hun eerste duel hadden gewonnen. Het bleef dan ook nog enige tijd onrustig op het Hammer sportpark.

Bron: Den Ham

'12  0-1  Tim Nijzink
'43  1-1  Erwin Fiks
'58  1-2  Robin Bergins
'62  1-3  Robin Bergins
  2-3  Peter Kersing