sterke seizoenstart SCD '83 - 3-0 zege op Mariënberg
6 september 2008

SCD ’83 – Mariënberg kende een hectische competitieopening. Binnen 3 minuten kreeg SCD ’83 twee strafschoppen van scheidsrechter van Helden toegewezen. In de 2e minuut pikte Nexhat Berisa Mariënberger Han Bouwhuis de bal af, schoot richting doelman Albert Peters. Berjan Lennips viel ongelukkig en raakte de bal met de hand. 11 meter besliste de scheidsrechter gedecideerd. Richard Tempelman schoot vanaf de stip zwak in en via de vuist van Peters ging de bal naast. Uit de corner die volgende floot Dhr. Van Helden voor de tweede maal voor een strafschop. Wederom was Lennips de schuldige volgens de referee. Hij zou een speler van SCD ’83 hebben vastgehouden. Dat leverde hem geel op. Het was weer doelman Albert Peters die de hoofdrol op zou eisen. Richard Tempelman liet de tweede poging over aan Nexhat Berisa. Hij schoot hard in maar het was weer Peters die als winnaar uit deze tweestrijd kwam. SCD ’83 liet zich door deze twee tegenvallers niet uit het veld slaat en bleef fel jagen op de bal en bleef druk uit oefenen richting vijandelijk doel. Mariënberg bleef met veel mensen achterin hangen. Ondanks dat de rood-zwarten weinig tegenover het spel van de thuisploeg kon inbrengen, waren zij wel dicht bij de eerste treffer. Rolf Hofsink bracht doelman Wilfred Hiddink bij slordig terugspelen in de 19e minuut bijna in de problemen. Via zijn lichaam caramboleerde da bal maar rakelings naast het SCD doel

Doelpunt:

Hiddink hervatte hierna snel het spel via de linkerkant op Nexhat Berisa. Hij liet een afgemeten voorzet los op Jeroen Kroes, die doelman Peters kansloos liet met een knappe kopbal 1-0. Langzamerhand begon Mariënberg zich wat meer met het spel te bemoeien maar echt gevaarlijk, mede door gebrek aan creativiteit, werd de ploeg van Jeroen Boojink niet voor het doel van Wilfred Hiddink. Of het moest komen van de voet van Rolf Hofsink. SCD ’83 ontsnapte net voor de rust aan de gelijkmaker, toen de bal van de rechterspits buiten bereik van Hiddink op de lat belandde. Arnoud Bolt haalde net voor de lijn weg. Rust 1-0

Trainer Bert Bosman liet in het begin van de tweede helft hetzelfde elftal staan. SCD ’83 bleef net als in het eerste deel pressie uitoefenen op de helft van de tegenstander. Deze speelwijze had na 53 minuten succes. Nexhat Berisa liep zijn tegenstander op links met gemak eraf. Apathisch keek men bij Mariënberg toe hoe de spits doeltreffend uithaalde 2-0. Met nog een half uur te gaan leek de wedstrijd beslist toen Albert Peters, die iets te ver voor zijn doel stond, moest toe zien dat vanaf links Maurits Antuma op schitterende wijze de 3-0 aantekende. Mariënberg kreeg via de derde strafschop van deze wedstrijd de mogelijkheid om dichterbij te komen, echter deze kans was niet aan Rick Kelder besteed. Doelman Hiddink bleef overeind en hield de nul. Na deze teleurstelling voor de gasten was het voor SCD ’83 een gelopen koers. Eenvoudig hield het stand tegen een tegenvallend Mariënberg. SCD ’83 wisselde Mark Zuidema voor Asse Klein en Erik Wencker stond zijn plaats af aan Harold Pouls. Nexhat Berisa werd in de slotfase vervangen door Sander Pelgröm.

Bron: SCD'83

1-0  Jeroen Kroes
'53  2-0  Nexhat Berisa
'60  3-0  Maurits Antuma