Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
MariŽnberg Hard Onderuit Tegen WZC Wapenveld!
13 september 2008  
 
MariŽnberg krijgt voorlopig de motor niet aan de praat in de derde klasse C.
Na de valse start in Dedemsvaart waar het verdiend verloor van SCDí83, werd de accu helemaal doorgelicht. de bougies verwisseld maar nog pruttelde de motor. Nu won WZC kinderlijk eenvoudig van de roodzwarten op het Westerpark met 2-6.

Na een redelijke eerste helft volgde een dramatische tweede waar werkelijk alles verkeerd leek te gaan terwijl in de beginfase van het eerste bedrijf het nog zo mooi leek.
Maar MariŽnberg kwam flink op de koffie. Cruciaal was misschien wel de 23e minuut van de 1e helft. De thuisploeg stond al voor met 1-0 door een goal van bruidegom Rolf Hofsink, die zijn witte broodsweken bekroonde met een doelpunt. Een goed uitgespeelde aanval eindigde bij het laatste station, spits Richard Buitenhuis. Hij schoof de bal in de uiterste hoek, helaas niet iets te zacht waardoor de doelman van WZC naderend onheil kon voorkomen. Want was er gebeurd als MariŽnberg op 2-0 was gekomen. Tja, dat zijn van die vragen waarop het antwoord nooit wordt gegeven. WZC putte moed uit de gemiste kans en kwam amper 10 minuten na deze doelrijpe kans langszij. Een goed uitgevoerde aanval waar de verdediging van MariŽnberg werd uitgespeeld leverde de 1-1 op. Nog voor de pauze kwam WZC, zij het gelukkig op 1-2. Een hoge voorzet werd niet goed beoordeeld door Arjan Bolks die de aanvoerder de kans bood om de bal voor te koppen. Andrť Bouwhuis kreeg de stuiterbal op zijn borstkas en ongewild dook het leder de goal in. De moed zakte MariŽnberg in de schoenen. Blijkbaar moet de gifbeker helemaal leeg, het zuur van twee verloren seizoenen is blijkbaar nog steeds niet uitgewerkt. Want over de tweede helft schrijven is de goden verzoeken. Het foutenfestival was geopend. De meegereisde supporters uit Wapenveld konden juichen terwijl het kritische publiek van de roodzwarten afdroop. Zoals wijlen Jeu Sprengers ooit verhaalde tegen een verslaggever toen hij als voorzitter van VVV Venlo in een zware en mindere voetbalperiode vertoefde. ĎAch, beste man, wij raken pas in paniek als de bier op isí. MariŽnberg verkeert ook in zwaar weer, zorgen maken ze zich nog niet. De bierkelder oogt nog ordelijk maar trainer Jeroen Booijink heeft voldoende huiswerk meegekregen om een strijdplan te bedenken voor de komende tegenstander. Den Ham, dat is ook geen sinecure. Maar wij blijven achter onze jongens staan. Een kat in het nauw kan soms rare sprongen maken. Aan die wijsheid trekken wij ons maar op.

Bron: Marienberg

Doelpunten:
'15  1-0  Rolf Hofsink 
'30  1-1  Albert Henk Tessemaker 
  1-2  Andre Bouhuis 
'55  1-3  Jeroen Steenge 
  1-4  Peter Kersing 
  1-5  Peter Kersing 
  1-6  Jeroen Steenge 
'86  2-6  Rolf Hofsink