Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
MariŽnberg Tankt Vertrouwen En Pakt Een Punt!
20 september 2008  
 
Er waren niet veel mensen die vertrouwen hadden in een goed resultaat tegen koploper Den Ham. De gasten uit den Ham waren nog zonder puntverlies, de thuisploeg verkeerde in zwaar weer nadat de eerste twee competitiewedstrijden in nederlagen waren geŽindigd.

Maar de jongens van trainer Jeroen Booijink rechtte de rug en puur op basis van inzet en strijd werd het eerste punt binnengesleept.
Voetballend was het misschien niet altijd even goed, het resultaat was heilig. Met iets meer geluk was zelf winst mogelijk geweest. Ach, een punt voelde afgelopen zaterdag al als een overwinning. MariŽnberg is weer op de weg terug.
Booijink zette de schaar in zijn basiself, maar liefst drie spelers moesten vanaf de bank toekijken. Voorin keerde Theo de Lange terug in de aanvalslinie. Al ruim een jaar wisselt hij de lappenmand af met speelminuten op het groene gras. Hij verbeet de pijn, ruim een uur lang hield hij de verdedigers bezig samen met met metgezel Rolf Hofsink. Ze waren een plaag voor de witblauwen. De supporters van den Ham waren niet tevreden, hun jongens voetbalden niet best maar het was ook de verdienste van MariŽnberg die in voorstopper Han Bouwhuis ťťn van de uitblinkers had. Maar geen enkele roodzwarte voetballer noteerde een onvoldoende. Iedereen ging er vol voor. Op het middenveld speelde Niek Noeverman een puike partij en hij betaalde het vertrouwen van zijn trainer vakkundig uit. Maar iedereen haalde een dikke voldoende. Na afloop was zelfs de vijde colonne tevreden. Het punt werd gekoesterd na twee misbaksels van wedstrijden. In de slotfase had MariŽnberg een penalty moeten hebben, maar helaas. Scheidsrechter Assink uit Hengelo stond net aan de verkeerde kant van het strijdtoneel toen een verdediger van den Ham opzichtelijk hands maakte. De beste man verexcuseerde zich na afloop in de bestuurskamer. Hem trof geen blaam, als je iets niet waarneemt kun je en mag je niet fluiten. Wat wij wel waarnamen is dat de jacht naar eerherstel eindelijk geopend is. Het zuur is uit die verschrikkelijke gifbeker, deze wedstrijd biedt voldoende perspectief. Volgende week in de woonplaats van Booijink gaat MariŽnberg vol voor de winst. De nog ongeslagen koploper ASCí62 is gewaarschuwd. Het zal een roodzwart hart treffen wat smacht naar een overwinning


Bron: Marienberg