Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
CSV ’28 laat tegen SCD ’83 dure punten liggen
27 september 2008  
 
De thuiswedstrijd tegen SCD ’83 werd onder ideale weersomstandigheden gespeeld. De mannen van Arnie Pot hadden deze middag echter het vizier niet scherp staan en zo kon het gebeuren dat de gasten uit Dedemsvaart toch nog een puntje aan dit duel overhielden.

CSV liet direct zien wie er deze middag de baas was. Met een paar fraaie passes van rechter vleugelverdediger Berry van Leijen werd de aanval aan het werk gezet, maar meer dan een hoekschop leverde dit de eerste 5 minuten niet op. Het was tot de stomme verbazing van velen, SCD dat na 8 minuten de leiding nam. Een veel te slappe terugspeelbal werd opgepikt door Mark Zuidema, die vervolgens Peter Smit omspeelde en 0-1 scoorde.

CSV trok vervolgens de touwtjes nog wat strakker aan, maar noch Thomas Wieringa, noch Patrick Speetjens wisten uit kansrijke positie het vijandelijke net te vinden. Na ruim een half uur spelen zette Yavuz Özdemir op rechts een aanval op, speelde twee man uit en stelde Jeroen Soppe in staat om de gelijkmaker te scoren (1-1). CSV bleef de beter ploeg, maar het bleef bij een schot voorlangs van Özdemir, vlak voor rust.

Na de rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. CSV was veel aan de bal, maar de kansen werden niet benut. Direct na rust werd Özdemir goed aangespeeld door Berry van Leijen. Özdemir speelde zijn directe tegenstander uit en leverde toen een mooie voorzet af, die echter door Patrick Speetjens in kansrijke positie over werd gekopt. Diezelfde situatie 5 minuten later. Nu speelde Thomas Wieringa Elvin Matuankotta goed aan maar ook diens schot miste doel. Vlak voor het einde kreeg Wieringa nog de mogelijkheid om iets aan de score te doen, toen hij een vrije trap mocht nemen na een overtreding op Özdemir. Vanaf de rand van het 16-metergebied kegelde hij de bal in de uiterste hoek, maar keeper Hiddink voorkwam met een fraaie actie dat de beide punten toch nog in Zwolle zouden blijven. Zelfs de blessuretijd leverde nog een kansje op, maar Özdemir schoot te slap om nog enig gevaar te stichten.

Toen de goed leidende scheidsrechter Pekaar uit Kampen voor het einde floot, hielden beide ploegen niet meer dan één punt over aan dit duel.

CSV speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit
Achter: Berry van Leijen (60. Jelle Schulting), Jeroen Broekroelofs, Raymond Hooiveld en
Edgar Dolleman.
Midden: Fikret Akin (74. Han Stolte), Yavuz Özdemir, Patrick Speetjens.
Voor: Elvin Matuankotta (71. Michael Smit), Jeroen Soppe, Thomas Wieringa.


Maurits Vermeulen

Bron: CSV'28

Doelpunten:
'8  0-1  Marc Zuidema 
'35  1-1  Jeroen Soppe