S.C.D’83 PAKT VERDIEND EEN PUNT BIJ C.S.V’2 1-1
27 september 2008

S.C.D’83 heeft op het kunstgrasveld van het nieuwe sportpark “De Verbinding” in Zwolle bij C.S.V’28 een zwaar bevochtend maar een zeer verdiend punt behaald door 1-1 gelijk te spelen.

Het was wennen voor S.C.D.83 spelen op het kunstgras dat ook al Nexhat Berisa en Jeroen Kroes moest missen vanwege blessure’s, vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk te zien dat het veld voordeel bij de thuisploeg lag, maar S.C.D’83 had in 8e minuut een geweldige opsteker. CSV verdediger Berry van Leijen vergiste zich bij een terug speelbal in de startsnelheid van Mark Zuidema die de bal langs de uitlopende doelman Peter Smit tikte door het kunstgras behield de bal zijn snelheid en rolde het lege doel binnen 0-1. Daarna trok CSV het spel naar zich toe door hard te werken wist S.C.D.83 het spel van de thuisploeg te ontregelen wat hen aardig afging. De dreiging van CSV kwamen voornamelijk van de beide vleugelspitsen Yavuz Özdemir en Thomas Wieringa doelman Wilfred Hiddink moest dan ook een aantal malen handelend moest optreden. Bij S.C.D.’83 raakte na een half uur spelen Mark Zuidema dusdanig geblesseerd dat hij zich moest laten vervangen door Alvin Vogelzang dat had tot gevolg dat Bert Bosman zijn team moest omzetten. Na een prima redding van Wilfred Hiddink op een schot van Yavuz Özdemir was het aanvoeder Jeroen Soppe die van dicht bij de gelijkmaker in de 33e minuut binnen schoot 1-1. Tevens russtand.
Gelijk in de tweede helft kreeg Patrick Speentjes een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar zag tot zijn ontzetting en opluchting bij S.C.D.’83 de bal overgaan. S.C.D.’83 wist bij tijd en wijle knap onder de druk van CSV weg te komen en zocht brutaalweg de aanval op doelman Smit kwam na een spelen knap weg toen hij onder druk gezet door Asse Klein bij een terugspeelbal en legde pardoes de weggeschoten bal in de voeten van de S.C.D speler die de harde bal niet onder controle kon krijgen. De licht geblesseerde Erik Wencker kreeg rust en werd vervangen door Harold Pouls. Het was CSV dat halverwege de tweede helft wederom mogelijkheden kregen om op voorsprong te komen Thomas Wieringa zag een aantal schoten rakelings naast gaan. Aan de andere kant ontstonden er op de counter voor S.C.D.’83 kleine kansen Maurits Antuma kon maar net worden gestopt en Sven van der Hulst werd op rechts gevonden door Eddy Lok met een mooie cross pas de spits wist op het laatste moment de bal niet onder controle te houden. Sander Pelgröm verving in de slotfase van der Hulst. In blessuretijd werd het nog even benauwd voor het doel van Hiddink die van geen wijken wist een indraaiende vrije trap van Wieringa werd naast getikt en het schot van invaller Micheal Smit van dichte bij pakte de goalie resoluut klemvast. S.C.D’83 pakte een verdiend punt in Zwolle.

Bron: SCD'83

'8  0-1  Marc Zuidema
'35  1-1  Jeroen Soppe