Avereest verrast Den Ham 3-1 (0-0)
2 september 2006

Voor de jongens van Avereest was het even wennen in de 3e klas te mogen voetballen. Toch viel er iets van hun schouder na het fluitsignaal van de prima leidende arbiter W. Assink uit Hengelo(o). Herman van de Belt, trainer Avereest, had zijn jongens de opdracht gegeven het doel schoon te houden en zou tevreden zijn met 1 punt op zak. De eerste helft was dan ook voor het rijkelijke publiek zeer aantrekkelijk om te zien, waarin
de thuisploeg hield zich goed staande.
Na de thee hield Avereest de druk op de defensie van den Ham en ook hier was het beeld gelijk als de eerste helft totdat vanuit het middenveld Erik Mostert werd aangespeeld en de score opende. 15 minuten later kreeg Erik de bal weer op dezelfde manier aangespeeld en scoorde 2-0. Den Ham deed nog iets terug middels Tim Nijzink die in de 92e minuut de aansluitingstreffer op zijn naam zette. Door enkele blessures werd het spel 5 minuten verlengt waarin de ingevallen Rudolf Veijer de eindstand, 94e minuut, op zijn naam bracht 3-1. Man van de wedstrijd, Jeroen Dijk, werd door het publiek gekozen. Pupil van de week was de 10 jarige Gerard de Haan uit de E's.

Jacques van der Linde.

Erik Mostert 1-0 (63) Erik Mostert 2-0 (78) Tim Nijzink 2-1 (90+2) Rudolf Veijer 3-1 (90+4)

Bron: Avereest

'63  1-0  Erik Mostert
'78  2-0  Erik Mostert
'92  2-1  Tim Nijzink
'94  3-1  Rudolf Veijer