Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
BEROERDE START V.V. DEN HAM
2 september 2006  
 
Het eerste elftal van de v.v. Den Ham heeft zaterdag een beroerde start gemaakt met de competitie. In Balkburg met 3 1 verloren van debutant Avereest.

Den Ham begon weliswaar met vier invallers door schorsingen en blessures maar
speelde o.a. met doelman Bram Vuurboom en de snelle debutant Arnold Poortman. In het begin was het duidelijk wennen voor beide ploegen waardoor het een kwestie werd van aftasten zonder tot echt aantrekkelijk voetbal te komen. Wel golfde het spel op en neer maar verder dan een schot van John Brakert kwam Den Ham voorlopig niet. Op aangeven van Tim Nijzink schoot Gert Nijmeijer over. Avereest werd uit een corner gevaarlijk maar deze bal werd door Bram Vuurboom overgetikt. Den Ham kwam moeilijk in haar spel en verviel in het breed en terug spelen van de bal. Kortom er zat weinig diepte in het Hammer spel waardoor er ook weinig doelrijpe kansen ontstonden. Avereest stelde daar niet veel meer tegen over al had deze ploeg wel duidelijk meer bezieling en wisten de spelers de meeste persoonlijke duels te winnen. Bij Den Ham lag het tempo veel te laag en men kwam niet echt aan het voetballen.

Na de rust leek Den Ham duidelijk meer het initiatief te gaan nemen maar echt kansen en goed spel leverde dat niet op. Sterker nog Den Ham zakte steeds verder weg en Avereest onder aanvoering van de goed spelende Jan Fictorie sloeg onverwacht toe. Uit een lange bal wist Erik Mostert 1 0 te scoren. Gerjan Blekkenhorst kwam in de Hammer ploeg voor Gerdo Kuiper waarna er duidelijk wat meer snelheid en beleving in de ploeg kwam. Toch moest Den Ham nog meer incasseren want na slordig balverlies van Gert Nijmeijer op het middenveld scoorde opnieuw Erik Mostert 2 0 voor Avereest. Niels Bouwhuis werd vervangen door Erik Bosch waarna Gerjan Blekkenhorst een strak schot op het doel van Avereest afvuurde maar doelman Jan Westerman Baas was paraat. Even later moest hij wel de bal uit het net halen want Tim Nijzink scoorde 2 1 na een dieptepass van Wilco Holsappel. Meer dan een aansluittreffer was het overigens niet want even later scoorde Rudolf Veijer 3 1 waarmee de nederlaag voor Den Ham een feit was. Bij Den Ham kwam Martijn Binnenmars nog in de ploeg voor Arnold Poortman.
Het 2e elftal won met 2 3 bij Enter Vooruit door doelpunten van Gijs Vuurboom Marcel Brakert en Gerjan Blekkenhorst.
Zaterdag speelt Den Ham thuis tegen Nieuwleusen.


Bron: Den Ham

Doelpunten:
'63  1-0  Erik Mostert 
'78  2-0  Erik Mostert 
'92  2-1  Tim Nijzink  
'94  3-1  Rudolf Veijer