WZC Wapenveld-Avereest 4-2
25 oktober 2008

WZC behaalde een verdiende overwinning op de gasten uit Balkbrug die gestalte kreeg in de tweede helft. De eerste 45 minuten zag het er niet naar uit dat WZC ruim langs Avereest zou komen, het was rommelig en spelers konden hun niveau niet halen. Avereest bleef gemakkelijk op de been en kon na een slippertje van doelman Wibo van Dijk op een 0-1 voorsprong komen, Eric Mostert stond op de goede plek om de losgelaten bal in het doel te werken. Ronald Burgmeijer was dicht bij de gelijkmaker in de 20e minuut, hij mocht alleen doorgaan, passeerde doelman Westerman maar bracht zichzelf daarmee ook in een onmogelijke positie om nog iets goed te kunnen doen met de bal. Avereest werd weer gevaarlijk in de 25e minuut, uit een hoekschop kon Marcel Baas vrij uithalen, gelukkig zeilde de bal hog over. De soms pietluttig fluitende scheidsrechter Poll vond het nodig om 2 spelers met kleine overtredingen met geel te belonen. Na de pauze zette WZC aan en werd Avereest teruggedrongen op eigen helft. De kansen kwamen mondjesmaat maar de toon was gezet en Albert Henk Tessemaker schoot uit een hoekschop hoog over. De verdiende gelijkmaker kwam van spits Ronald Burgmeijer, hij ontliep buitenspel na een vrije trap en omspeelde Westerman 1-1. WZC rook en voelde dat er meer was te halen uit de nu ramelende verdediginbg van de gasten. Dat lukt in de 61e minuut, Peter Kersing tikt een bal binnen na een vrije trap van Albert Henk Tessemaker 2-1. De gasten konden weinig uitrichten en toen Ronald Burgmeijer zijn 2e treffer noteerde 3-1 leek een afstraffing nabij voor Avereest. WZC maakte toen de fout dat het acheruit ging voetballen, Avereest profiteerde daar van in de 83e minuut middels Johan Heukels 3-2. Maar bij de eerstvolgende aanval werd de gehel verdeding van Avereest uit elkaar gereten, Ronald Burgmeijer stoomde op naar het doel van de gasten, de meegelopen Peter Kersing kon zodoende ook zijn tweede treffer noteren 4-2. De strijd was gestreden en Avereest moest daarbij ook nog een speler missen die direct rood kreeg na een charge op Peter Kersing.

Bron: WZC Wapenveld

1-0  Ronald Burgmeijer
  1-1  Erik Mostert
  2-1  Peter Kersing
  3-1  Ronald Burgmeijer
  3-2  Marcel Dijk
  4-2  Peter Kersing