Onmachtig CSV ’28 verliest schlemielig
25 oktober 2008

CSV ’28 is er niet in geslaagd zijn ongeslagen status te handhaven. Tegen koploper ASC ’62 slaagden de mannen van trainer Arnie Pot er niet in om een vuist te maken en leed de ploeg op een onfortuinlijke wijze zijn eerste nederlaag (1-0).

CSV startte goed in Dalfsen en het begin was dan ook duidelijk voor de bezoekers. Toch kreeg de ploeg na 5 minuten een fikse domper te verwerken toen verdediger Jelle Schulting zich verstapte. Omdat gevreesd werd voor zijn knie, moest hij direct al gewisseld worden voor Jeroen Broekroelofs. Omstreeks de 12e minuut eiste scheidsrechter Nicolette Bakker uit Ermelo alle aandacht op, door een bal, die afketste op het scheenbeen van Fikret Akin, onterecht als terugspeelbal te beoordelen. De aan ASC gegeven indirecte vrije trap, op 5 meter van het doel van Peter Smit, werd door verdediger Rijk Brosius snoeihard in de bovenhoek geschoten (1-0). CSV antwoordde direct met een tegenstoot die niet meer dan een hoekschop opleverde. De daaruit voortkomende kopbal van de mee naar voren gekomen Barry van Leijen, werd vervolgens uit het doel gehaald. Na een kleine 20 minuten spelen ontsnapte CSV tijdens een scrimmage aan een grotere achterstand. Het spel werd aan beide kanten rommeliger, met veel mislukte passes en ook veel misverstanden. ASC leunde wat terug en loerde op de counter, terwijl CSV eigenlijk geen echt grote kans wist te creëeren. Na ruim een half uur dreigde één van die counters voor ASC succes op te leveren, maar spits Arjen Stokvis treuzelde te lang om deze kans te verzilveren.

In de tweede helft werd het spel er van beide kanten beslist niet beter op. ASC liet zich nog nadrukkelijker terugzakken en hanteerde veelal de lange bal om de spitsen Stokvis en Sanders aan het werk te zetten en CSV dwong door onnauwkeurig spel ook niet echt veel af. Trainer Arnie Pot trachtte met een paar wissels de bakens wel te verzetten ,maar helaas tevergeefs. Na 20 minuten moest keeper Peter Smit weer handelend optreden, toen er zich voor zijn doel een onoverzichtelijke situatie voordeed na onzeker ingrijpen van de CSV-verdediging. Het laatste kwartier probeerde CSV wanhopig de stand alsnog gelijk te trekken door massaal ten aanval te gaan. Jeroen Broekroelofs ging meer naar voren om de nodige lengte te krijgen voor de lange bal, die CSV nu ook meer ging hanteren. Zo kwam Jeroen Soppe net te laat om een voorzet van de ijverig spelende Fikret Akin in het vijandelijke doel te werken en besliste de voor veel kleine overtredingen fluitende scheidsrechter Bakker om geen strafschop te geven voor een overtreding op Jeroen Soppe, binnen de 16. Na een slot met veel tumult, verliet CSV uiteindelijk als verliezer het veld. De ploeg was niet in staat om een opgelopen achterstand, (overigens ten onrechte, maar toch), gedurende een kleine 80 minuten om te buigen in een wat dragelijker uitslag. En dat mag ze zichzelf aanrekenen!