Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Gramsbergen door VIOS overklast
25 oktober 2008  
 
Na twee overwinningen op rij waren de verwachtingen hoog gespannen op sportpark ít Hoge Holt. VIOS Vaassen de degradant uit de tweede klas was de gast van ons eerste. Een derde winstpartij op rij zou een mooie stand op de ranglijst opleveren er zou zelfs een gaatje kunnen worden gemaakt naar een aantal ploegen onder ons . Maar hoe anders kan iets lopen.

Al in de 3e minuut wordt een crossbal vanaf de rechterkant voor het doel van E. Vanít Holt gespeeld, slecht opletten van de linkerverdediging geeft de rechterspits van VIOS alle vrijheid om de bal langs Erik te koppen en de 0-1 te maken. En dan loop je direct achter de feiten aan. In de 9e minuut passeert Maarten zijn directe man en geeft een mooie voorzet op Gerjan Withaar deze kopt de bal hard in maar helaas net over. Vanaf dat moment gaat veel mis bij onze mannen vaak een stapje te laat, snel balverlies, snel zoeken naar de voorhoede met lange ballen kortom het wou niet lukken. En wat bij ons fout ging dat lukte bij VIOS wel. Rustig rondtikken van de bal en wachten op fouten bij Gramsbergen was het spelletje dat men heel goed uitvoerde, tel daarbij op een 2 tal irritante maar erg goed voetballende spitsen een centrale middenvelder die op alles en iedereen foeterde maar voorop ging in de strijd en de poppetjes goed op de plek zette.

In de 20e minuut een volgt een mooi dieptepass op de rechterspits van VIOS, Erik vanít Holt kan de bal onderscheppen, dachten we langs de kant, maar blijkbaar was er sprake van een misverstand want hij blijft staan en de spits kan hem omspelen en de 0-2 binnentikken. Hierna is het ďgatenkaasĒ bij ons VIOS krijgt kans op kans en het was een wonder dat men niet meer scoorde. Pas in de 37e minuut kunnen we aan een tegengoal denken, Maarten mag alleen op de keeper af stomen maar hij schiet de bal op de uitkomende doelman aan. De rust werd gelukkig met 0-2 gehaald.

Na de thee kwam Gramsbergen wel iets beter in het spel, met iets meer geluk had Bart Wind de bal in de Vaassense goal kunnen schieten, maar hij komt niet goed achter de bal en hij tikt een slap balletje in handen van de doelman. Als we eerlijk zijn is dat het enige echte gevaarlijke moment van onze mannen, we proberen het wel maar we komen niet echt gevaarlijk voor het doel van VIOS. En VIOS dat blijft mooi tikken, ze zijn gewoon een klasse beter dan onze mannen. In de 80e minuut moet Selmar Wesselink aan de noodrem trekken en een Vaassense spits binnen de lijnen neerhalen. De terecht toegekende strafschop wordt in twee pogingen binnengeschoten 0-3. Het had hierna ook nog gemakkelijk 0-4 of 0-5 kunnen worden maar gelukkig voor ons gaat VIOS slordig met de vele kansen om.

Een terechte nederlaag tegen een goede tegenstander die volgens ons nog een grote rol gaat spelen om de prijzen in deze competitie. Het was volgens velen de beste ploeg die we hebben gezien deze competitie, maar de grootste tegenstander waren we vandaag zelf! Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen het hoog staande Den Ham, maar als we nog even terug denken aan vorig seizoen dan biedt dat wel perspectief we haalden namelijk 6 punten tegen de mannen van trainer Marcel Waaier.

G.K.Bron: Gramsbergen

Doelpunten:
  0-1  Samed KiliÁ 
  0-2  Jelle Stoker 
  0-3  Marcel van Beek