Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
ASC'62 en Wijthmen delen de punten
2 september 2006  
 
Afgelopen zaterdag is de competitie weer van start gegaan. Voor de heren van ASC stond meteen de derby tegen Wijthmen op het programma. Deze ploeg wist vorig seizoen via de nacompetitie promotie naar de derde klasse af te dwingen.

ASC moest dit jaar wederom verjongen. Drie spelers, die vorig jaar nog bij de A-junioren uitkwamen, zijn toegevoegd aan de selectie. Twee ervan, Johan van Cuijck en Michel van Spijker, wisten meteen een basisplaats af te dwingen.

ASC nam meteen het heft in handen en speelde in een hoog tempo. In het eerste kwartier werden ook vier goede kansen gecreŽerd, maar die bleven onbenut. Daarna kwam Wijthmen wat beter in het spel en kreeg ook hun kansen. Terwijl menigeen zich al op maakte voor een bakje koffie was een groot misverstand in de Dalfser defensie er de oorzaak van, dat er niet met 0-0 gerust werd. Doelman Berry Roeberts beoordeelde een voorzet verkeerd en achter hem kon Stefan Poppe namens Wijthmen de bal eenvoudig intikken.

Na de rust gaf zette ASC meteen weer druk. Na tien minuten kwam de verdiende gelijkmaker. Michel van Spijker wist de bal, vanuit een kluwen van spelers, in te schieten. ASC bleef aandringen, maar in de afronding ontbrak de nauwkeurigheid. Uit een van de spaarzame tegenstoten viel het doelpunt vijf minuten voor tijd wel aan de andere kant. Nadat een voorzet in eerste instantie nog werd weggewerkt, wist Renzo van de Vegte de bal uit de rebound binnen te koppen. ASC-coach Harjan de Velde nam meteen maatregelen door een verdediger te wisselen voor een extra spits. De druk werd nog meer opgevoerd en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd wist ASC toch het puntje eruit te slepen. Een voorzet werd weggekopt, maar belandde precies voor de voeten van Gerben Wennemars. Die bedacht zich niet en knalde de 2-2 in de touwen. Het vertoonde spel van ASC was goed, maar indien er wat effectiever met de kansen omgegaan was, had er zeker meer in gezeten.


Bron: ASC '62

Doelpunten:
'45  0-1  Stefan Poppe 
'55  1-1  Michel van Spijker 
'87  1-2  Renzo van de Vegte 
'89  2-2  Gerben Wennemars