Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
VV Avereest wint van VV MariŽnberg
1 november 2008  
 
Dat VV Avereest onvoorspelbaar is dat is inmiddels wel duidelijk. Na het debacle van vorige week was het dan nu weer eens tijd om weer een goede pot op de mat te leggen. Tegenstander MariŽnberg had een goede reeks achter de rug en kwam dan ook vol zelfvertrouwen het veld in. Al gauw bleek dat VVA het betere van het spel had, MariŽnberg kwam er enkel uit met snelle uitvallen maar was daarin wel erg gevaarlijk. Vreemd was het wel om te zien dat een ploeg als MariŽnberg, wat in feite zo goed kan voetballen, bijna alleen de lange bal hanteerde en op een fysieke en verbale manier de tegenstander probeerde te intimideren. Beide teams kwamen nog een paar keer goed weg de eerste helft. Zo verscheen Erik Mostert oog in oog met de keeper maar werd volledig onterecht teruggefloten door leidsman Veld. Ook de grensrechter van MariŽnberg zag er geen buitenspel in aangezien deze de vlag strak naar beneden hield. Even later werd een lage strakke voorzet door iedereen gemist en Jeroen Dijk had de bal voor het intikken maar kwam helaas 2 schoenmaten tekort. Ook MariŽnberg had zijn kansen. Een bal belande op de paal buiten het bereik van keeper Westerman en een scrimmage werd door dezelfde Westerman met geluk onschadelijk gemaakt.

Direct na de thee kwam Marcel Baas goed door over de linkerkant en gaf een strakke afgemeten voorzet. Verdediger Han Bouwhuis probeerde in een uiterste poging Erik Mostert van het scoren af te houden, iets wat hem lukte. Helaas voor hem kopte hij de bal wel achter de eigen keeper zodat VV Avereest op een 1-0 voorsprong kwam. MariŽnberg zette daarna alles op alles op deze score ongedaan te maken en kreeg nog wat kansen. Het spel van hun werd echter nog harder en gemener. Dit resulteerde in een rode kaart voor Rick Kelder die een veel te late tackel achter op de enkels van Marcel Baas plantte. Dezelfde Marcel Baas was later wederom het doelwit toen een verdediger van MariŽnberg compleet door het lint ging en na een harde overtreding ook nog even de elleboog in het gezicht van de al op de grond liggende Baas zette. Gevolg was dat Baas met een lichte hersenschudding, bloedneus en een paar losse tanden van het veld kon. Verdediger Bouwhuis kwam bijzonder goed weg omdat scheidsrechter Veld het niet goed kon zien en hierbij geen kaart trok. Ook Johan Heukels moest geblesseerd het veld verlaten door de zoveelste gemene overtreding. Avereest probeerde zich van dit fysieke spel niets aan te trekken en te blijven voetballen. Dit lukte nog redelijk en er kwamen nog kansen om de voorsprong te vergroten. Scheidsrechter Veld vond het na exact 90 minuten genoeg en floot af. Alles wat met MariŽnberg te maken had was het hier niet mee en liet dit op niet te missen manier blijken aan de scheidsrechter. Theoretisch gezien had men ook gelijk en moest er wel een minuut of 5 bijgetrokken worden. Iets wat men wel vergat was dat er nog zeker 2 man rood had moeten krijgen op aanslagen op ledematen van spelers van VV Avereest en dat de gedane wissels en verzorging een gevolg was van hun veel te harde spel.

We hopen dat alle geblesseerden volgende week weer opgelapt zijn zodat we met de sterkst mogelijke ploeg kunnen starten tegen de verassende koploper ASCī62.


Bron: Avereest

Doelpunten:
  1-0  Eigen Doelpunt