Den Ham-Gramsbergen 4-0
1 november 2008

Op “De Rohorst”speelde Den Ham tegen Gramsbergen. Inzet was voor Den Ham de winst in deze partij omdat er nog een gerede kans was om de eerste periodetitel in de wacht te slepen.
Van meet af aan was het dan ook Den Ham dat de toon zette in deze wedstrijd. Binnen 10 minuten had Den Ham al enkel fraaie kansen via Rogier Kolkman en Gerdo Kuiper. Den Ham had duidelijk wat recht te zetten tegen de ploeg uit Gramsbergen. Vorig jaar moest men immer 6 punten laten aan de ploeg uit Gramsbergen, en zo ver wilde Den Ham het dit keer niet laten komen.
Na ruim een kwartier kwam Den Ham op voorsprong door een curieus doelpunt. Vanaf de achterlijn schoor Gerdo Kuiper de bal strak voor. Via doelman van ’t Holt en de paal caramboleerde de bal richting de 2e paal waar Robin Bergins de bal voor het inschieten had. Vóór hij dat deed begon de grensrechter al te zwaaien richting middenstip en floot scheidsrechter Assink al voor een doelpunt voor Den Ham. Vervolgens probeerde de grensrechter zijn vlagsignalen om te zetten in een signaal voor buitenspel, maar doordat de bal werd teruggetrokken vanaf de achterlijn kon dat natuurlijk nooit, en kende scheidsrechter Assink de 1-0 voor Den Ham toe. De eerlijkheid gebied te zeggen dat zelfs de supporters van Den Ham, die achter het betreffende doel stonden, hun ogen niet konden geloven. De bal was de doellijn niet gepasseerd.!
Een kleine 10 minuten later liet Robin Bergins de meer dan verdiende 2-0 voorsprong aantekenen, waarmee gelijk aan alle discussie een eind kwam. Deze middag had maar één ploeg recht op de overwinning en dat was de Hammer ploeg van trainer Marcel Waayer.
Doelman van ’t Holt behoedde zijn ploeg nog met enkele uitstekende reddingen voor een grotere achterstand op dat moment. Aan de andere kant redde ook doelman Jacobs van Den Ham een 2-tal keren subliem zodat de rust met een 2-0 voorsprong voor Den Ham werd bereikt.
De 2e helft leunde Den Ham enigszins achterover en liet Gramsbergen komen. De ploeg uit Gramsbergen wist zich geen raad met deze spelopvatting. Bij de razendsnelle uitvallen van Den Ham had de stand zo maar tot grote hoogtes kunnen uitlopen. Het bleef echter de 2e helft bij “slechts” een 2-tal treffers voor Den Ham. In de 67e minuut scoorde Gert Nijmeijer met een snoeiharde kopbal via de onderkant lat, na goed voorbereidend werk van Gerben Mooibroek. In de 85e minuut scoorde invaller Mark –van oonze Jenny- Brakert de meer dan verdiende 4-0 voor Den Ham.
Door de winst van ASC’62 in Kampen tegen K.H.C. greep deze ploeg de eerste periodetitel.
Den Ham blijft 2e op de ranglijst in deze klasse, en zal dus in de komende periodes, maar nog liever ineens via de totaal stand, de aspiraties op eventuele promotie dienen waar te maken.

Bron: Den Ham

'17  1-0  Gerdo Kuiper
'27  2-0  Robin Bergins
'67  3-0  Gert Nijmeijer
'85  4-0  Mark Brakert