Den Ham fors over de knie bij CSV’28
8 november 2008

Op het nieuwe sportpark Stadshaghen speelde Den Ham tegen, zo later bleek 4 tegenstanders.
Ten eerste natuurlijk de spelers van CSV’28 zelf die goed voorbereid op de mat kwamen en van meet af aan het spel van Den Ham ontregelden.
Ten tweede was daar het veld in Zwolle. Het bleek maar weer eens dat er een ontzettend verschil zit in soorten kunstgras. De mat in Zwolle is van een compleet ander type dan de diverse matten in de gemeente Twenterand. De mat in Zwolle is een stuk harder, minder veerkrachtig waardoor de bal aanzienlijk meer snelheid krijgt.
Ten derde was daar de straffe wind die het spel, althans voor de Hammer ploeg, nadelig beïnvloedde. Op het nieuwe, nog kale, sportcomplex aan de rand van Zwolle heeft de wind komende zoals afgelopen zaterdag vanuit de bunders richting Kampen vrij spel, waardoor of de bal blijft hangen, of juist meer snelheid krijgt op het toch al snelle veld.
Tel je deze drie tegenstanders bij elkaar op, dan kom je vanzelf bij de vierde tegenstander, de Hammer ploeg zelf.
Het lukte niet, de koppies gingen snel naar beneden, en het voetbal, met name in de eerste helft was van een bedenkelijk nivo. Dat CSV’28, toch beter gewend aan de omstandigheden, met een 1-0 voorsprong de rust inging was op zich wel verdiend, maar om nou te zeggen dat de toeschouwers hadden genoten van een mooie pot voetbal, was wat anders. Het was hotseknotsenvoetbal, over en weer.
In de 2e helft was het na 9 minuten zelfs 2-0 voor CSV’28. Een 2-tal hoekschoppen achter elkaar werden door de Hammer achterhoede niet goed verwerkt, waarbij bij de 2e hoekschop opnieuw de zo ongeveer kleinste man bij CSV’28, Jeroen Soppe, koppend kon scoren.
De 2e helft was Den Ham echter in het begin beter bij de les. De duels werden feller aangegaan, hetgeen in de 63e minuut werd beloond door een onberispelijk ingeschoten strafschop door Gert Nijmeijer, de man die bij Den Ham daarvoor bovenaan het lijstje staat. Direct daarna werd Nijmeijer gewisseld voor Arnold Poortman. Dat had onmiddelijk gevolgen. 2 minuten later lag namelijk de bal opnieuw op de stip. Robin Bergins werd binnen de 16 meter gevloerd, waarna de scheidsrechter opnieuw een strafschop toekende.
Met Nijmeijer op de bank besloot Bergins de strafschop zelf te nemen. De ijzeren wet uit het voetbal dat degene die de strafschop mee krijgt niet zelf de strafschop moet nemen ging helaas ook deze middag op. Robin knalde de bal tegen de paal en probeerde de rebound nog koppend af te ronden. De bal ging echter naast het doel.
Op dat moment knakte er iets bij de Hammer ploeg. Toen 7 minuten later CSV´28 dan ook op 3-1 kwam was het over en uit. Zeker omdat die bal, overigens knap door Wieringa genomen met links, ineens uit een hoekschop vanaf de rechterkant, zo maar het doel in vloog! Misschien was daar de wind mede debet aan, maar dat mag natuurlijk nooit.
De 4-1 uit een strafschop van CVS’28 en de 5-1 konden er daarna ook nog wel bij voor de statistieken.
Duidelijk is dat wil Den Ham aspiraties blijven maken op meer er uit andere vaatjes dient te worden getapt, overigens zonder daarmee CSV’28 te kort te willen doen, die deze wedstrijd verdiend hebben gewonnen.

Bron: Den Ham

'20  1-0  Jeroen Soppe
'52  2-0  Jeroen Soppe
  2-1  Gert Nijmeijer
  3-1  Thomas Wieringa
  4-1  Thomas Wieringa
  5-1  Thomas Wieringa