Gramsbergen-WZC Wapenveld 0-2
15 november 2008

Gramsbergen bleek ondanks een aantal aanpassingen in het team, niet in staat om het goed draaiende WZC de punten af te snoepen. Trainer Hans Ludwig had zijn team op een tweetal plaatsen aangepast, Wilbert Peters speelde op de plaats van Bart Wind die door een blessure niet kon spelen en Jan Bert Stroeve speelde verrassend in de basiself.

Gramsbergen startte met veel inzet maar het was WZC dat in de eerste 15 minuten het meest dreigend was. Men vond elkaar iets eenvoudiger in de combinaties en er was altijd een mannetje vrij. Na 17 minuten leverde dit een goede kans op via de rechterkant. De aangespeelde spits nam de bal onzichtbaar voor scheidsrechter Spoelstra uit Biddinghuizen met de hand mee en kon de bal ongehinderd voorgeven. Gelukkig voor ons werd de bal door zij collega spits slecht ingeschoten en kon Erik van het Holt redding brengen.

Vanaf dat moment worden onze mannen wat brutaler, door het iets slimmer opstellen van de eerst nogal “happende” middenvelders komen we meer in balbezit. Vooral Jacob Withaar kan regelmatig mooie acties kan opzetten in het strafschopgebied van WZC dat verdedigend veel ruimte weggeeft. Maar telkens is de eindpass net niet goed of zit er een grote teen van WZC tussen en eindigen veel goed opgezette aanvallen in schoonheid voor de Wapenveldse goal. En eerlijk is eerlijk, echt grote kansen krijgen we ook niet. Verder dan een hard schot van Jacob in de 30e minuut dat net over de lat zeilt en een voorzet van Michel van’t Zand in de 35e minuut die door de keeper bijna in eigen goal wordt getikt komen we niet. Sterker nog we mogen van geluk spreken dat WZC net voor de rust een tweetal kansjes niet in doelpunten omzet.

De rust wordt met een wel verdiende 0-0 stand bereikt, er is veel inzet en strijd maar aan de bal weinig rust. De wil om te winnen is groot maar zorgt voor onrust en onzeker spel. Combinaties lukken maar zelden en dat kleine beetje geluk dat je moet hebben om “een balletje goed te laten vallen” is er niet. Maar zoals gezegd de 0-0 stand was zeker niet onverdiend. Na de rust komen de mannen van Hans Ludwig verbeten uit de kleedkamers, er wordt nog meer strijd geleverd en dat levert in ieder geval een overwicht op voor onze mannen. Wij, de toeschouwers krijgen een paar prachtige aanvallen te zien waarbij in de 57e minuut de sterk spelende “Freekie” Takman een mooie voorzet aflevert op de inkomende Gerjan Withaar. Helaas kan hij net niet goed bij de bal zodat de doelman redding kan brengen.

Mark Hamberg wordt vervolgens gewisseld voor Evan Reinders, en Jan Bert Stroeve laat een tweetal mooie acties zien langs de rechtervleugel maar zijn voorzetten worden niet afgewerkt. In de 67e minuut wordt hij gewisseld voor Maarten Tromp en wordt er met nog meer druk naar voren gespeeld doordat we achterin “een op een” spelen. Dit geeft WZC de ruimte om gevaarlijk te counteren, in de 68e minuut valt WZC aan over de linkervleugel. Na een goede loopactie van de linkerspits pakt Evan, al dan niet noodzakelijk, de man vast. Deze laat zich natuurlijk vallen in de zestien en de scheidsrechter kan eigenlijk niet anders dan de bal op de stip leggen. De bal wordt door P. Kersting in de linkerhoek geknald 0-1.

Na deze domper geven onze mannen niet op en in de 73e minuut had Maarten zijn goede invalbeurt kunnen bekronen met een heel slim op de slof genomen balletje via de uitrap van Erik van’t Holt. Maar zoals al gezegd er was weinig geluk en de bal vliegt net over de lat. In de 78e minuut wordt Marijn Gaasbeek neergehaald op de rand van de zestien en de door Maarten Tromp prima ingeschoten bal knettert via onderkant lat het veld weer in en in de herkansing wordt de bal door een WZC verdediger van de lijn getikt. In de 85e minuut wordt de ingevallen Paul Kroezen direct uit het veld gestuurd voor een beweging naar een op het veld liggende speler van WZC. Volgens mensen die het goed hebben gezien een oliedomme reactie uit pure frustratie. Dat is jammer en vreemd voor een speler als Paul die veel op gevoel voetbalt en hiervoor zelden overtredingen nodig is.

In de 90e minuut wordt er nog meer zout in de Groen Witte wond gestrooid doordat een hele mooie aanval van WZC goed wordt afgerond 0-2. In de 94e minuut als al veel toeschouwers het sportpark hebben omgeruild voor de fiets, auto of de kantine wordt er via Maarten Pullen en Maarten Tromp nog een prachtige aanval opgezet over de rechtervleugel. De voorzet van Maarten Tromp komt bij Marijn die goed uithaalt maar de Wapenveldse doelman redt prima. Dit was de mooiste aanval van de middag en een doelpunt was zeker en beloning geweest voor het spel, inzet en beleving van onze mannen.

Er is op jullie gefoeterd om gebrek aan inzet en beleving maar vandaag hebben jullie in ieder geval laten zien dat het Groen -Witte hart op de goede plaats zit. Als je in de hoek zit waar de klappen vallen ontbreekt vaak het geluk en dat ben je nodig. Als je er in blijft geloven en voor elkaar blijft vechten zoals vandaag dan valt het balletje wel een keer goed en ga je ook de punten pakken. Vandaag verloren waar een puntje op de plaats was geweest, dat is jammer maar daar kunnen de supporters mee leven. Aanstaande donderdagavond lekker voetballen tegen DOS’37, de kop leeg en dan 29 november de punten maar halen tegen Marienberg!

Bron: Gramsbergen

0-1  Peter Kersing
  0-2  Albert Henk Tessemaker