Voetbal HTC Zwolle - Klasse 3c startpagina
EDON 's Heerenbroek sv HTC vv Kampen Storica Swift '64 VSW Wilsum Wythmen ZAC sv Zalk Devider
Avereest verliest nipt van Bergentheim
15 november 2008  
 
Na het dikke verlies tegen ASC’62 had Avereest iets recht te zetten in de wedstrijd tegen Bergentheim. Dit was dan ook goed te zien. Avereest begon goed aan het duel. Het speelde compact waardoor er weinig ruimte voor de centrale mensen van Bergentheim was. Bergentheim had meer balbezit, maar wist geen gaatje te vinden in de goede organisatie bij Avereest. VVA speelde scherp en was in de omschakeling enkele keren gevaarlijk. Vaak werd er op de juiste momenten druk gezet. In de 25ste minuut zette Marcel Dijk goed druk op Bergentheim verdediger Michiel Mannessen. Hij won het duel en wist vervolgens de bal bij zijn broertje Jeroen af te leveren. Deze bedacht zich geen moment en schoot hard raak in de korte hoek.

In de 2e helft ging Bergentheim meer druk vooruit zetten. Avereest kwam er minder goed uit en wist de bal niet in de ploeg te houden. Dit leidde in de 68e minuut tot de gelijkmaker. Een goede voorzet werd door Herman Slot binnengeknikt. Ondanks de druk van Bergentheim kwam Avereest er nog een paar keer gevaarlijk uit. Maar door onnauwkeurigheid in de eindpass wist het geen doelpunt te maken. Na de 1-1 nam ook Bergentheim iets gas terug. Toch wist de ploeg nog eenmaal te scoren. Een lange bal van achteruit werd door de Avereest verdediging verkeerd ingeschat. De bal kwam voor de voeten van Bergentheim spits Eddy Eggengoor. Hij bedacht zich niet en stifte de bal over keeper Jan Westerman van Avereest.
Hierna probeerde Avereest het nog wel, maar gevaarlijk werd het niet meer. De tweede nederlaag op rij was een feit, maar ditmaal één die perspectief biedt. De ploeg liet veel meer zien dan de week ervoor in Dalfsen.

Volgende week speelt Avereest in Ommen een vriendschappelijk duel tegen 2e klasser OZC. Dit duel begint om 14:30 uur.


Bron: Avereest

Doelpunten:
  1-0  Jeroen Dijk 
'68  1-1  Herman Slot 
  1-2  Eddy Eggengoor