DEN HAM TE STERK VOOR S.C.D’83 1-4
15 november 2008

S.C.D.’83 heeft het niet kunnen redden in de wedstrijd tegen het bezoekende Den Ham dat deze middag op het sportpark “de Boekweit”gewoon een tandje te groot was en waar scheidsrechter Pekaar uit Kampen door toepassing van de spelregels en waarneming ongewild mede debet werd aan de uitslag.
De bedoelingen van Den Ham waren duidelijk het zette direct vanaf het begin S.C.D.’83 onder druk. Voornamelijk via de aanvallen van de linkerkant zorgde Den Ham voor het nodige gevaar voor het doel van Nico Both. In de tweede minuut was het al raak voor de gasten Gerdo Kuiper plaatste voor Robins Bergins door de verdediging over het hoofd gezien kon van dichtbij eenvoudig binnen tikken 1-0. Gelijk erop voorkwam Jeroen Kroes door een prima verdedigende actie dat Tim Nijzink gevaarlijk kon worden. S.C.D.’83 wist zich enigszins te ontworstelen aan de druk van Den Ham Nexhat Berisa zag zijn schuiver via een verdediger naast gaan uit de corner schoot Erik Wencker rakelings naast het doel van Jurgen Bosma. Berisa testte doelman Bosma die de schuiver bekwaam pakte. In de twaalfde minuut deed scheidsrechter Pekaar van zich doen spreken door de regel toe te passen dat een doelman de bal maximaal 6 minuten mag vasthouden, iets waar in het begin van een wedstrijd praktisch bijna niet meer wordt toegepast. De man uit Kampen constateerde dat doelman Nico Both zich hieraan schuldig maakte en zonder de jonge doelman hierop te wijzen (van doe nou niet meer) werd aan Den Ham 15 meter voor het doel een indirecte vrije trap toe gewezen. Op aangeven van Gert Nijmeijer knalde Tim Nijzink de bal langs de muur en doelman Both 0-2. S.C.D.’83 kreeg in de 23e minuut nog meer tegenslag te verwerken. Verdediger Erik Jan Hamhuis moest na een duel met Tom Nijzink met een zware enkelblessure van het veld worden gedragen en naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar werd geconstateerd dat de enkel niet was gebroken maar door de zwelling kon met geen uitsluitsel geven over de verdere aard van de blessure Mark Zuidema verving Hamhuis. Na ruim een half uur werd S.C.D.’83 duidelijk door scheidsrechter Pekaar een strafschop onthouden, Zuidema bracht Den Ham speler Sander Zwiers tot wanhoop die de speler een meter binnen de 16 neerlegde. Doordat de referee te ver van de situatie afstond gaf hij aan dat de overtreding er buiten was. Nadat Den Ham een aantal goede mopgelijkheden had laten liggen knokte S.C.D.’83 zich terug in de wedstrijd 5 minuten voor de rust kopte Mark Zuidema de cornerbal van Richard Tempelman achter doelman Bosma. Gelijk erop voorkwam doelman Both met een geweldige save dat Den Ham via Tim Nijzink verder uitliep.Erik Wencker had op slag van rust de gelijkmaker op de schoen de spits tussen drie man zag tot zijn ontsteltenis de bal naast gaan. Russtand. 1-2
In de tweede helft was het beste eraf bij Den Ham het was dan S.C.D.’83 dat verwoede pogingen deed en bleven doorgaan op jacht naar de gelijkmaker. Met nog twintig minuten op de klok maakte Den Ham aan deze illusie een einde Nico Both stopte in eerste instantie de vrije trap van Tim Nijzink de doelman kreeg de schuiver niet klemvast en capituleerde op de rebound van Robin Bergins 1-3. Sven van der Hulst werd nog vervangen door Martijn Hamhuis maar S.C.D.’83 was niet meer bij machte om dichterbij te komen Den Ham hield eenvoudig de wedstrijd onder controle dat door Robin Bergins de einduitslag nog op 1-4 op het score bord zette.

Bron: SCD'83

'2  0-1  Gerdo Kuiper
'40  1-1  Marc Zuidema
  1-2  Tim Nijzink
'75  1-3  Robin Bergins
  1-4  Robin Bergins