S.C.D.’83 op strijd en karakter langs WZC Wapenveld 0-1
29 november 2008

Doelman Nico Both was na afloop van de wedstrijd tegen WZC op het sportpark het Monninkenbos in Wapenveld de gevierde held van de ploeg. De invaller doelman stopte in 97e minuut bij een 0-1 voorsprong van zijn ploeg de strafschop van WZC, er Peter Kersing.

W.Z.C. trof een gemotiveerde S.C.D.’83 aan dat ondanks de vele geblesseerden maar met Richard Tempelman die de warming-up goed doorstond, de wil uitstraalde dat het deze middag minimaal een punt wilde pakken. Vooral in de eerste helft sprong S.C.D.’83 nogal slordig met de mogelijkheden om de thuisploeg op achterstand te zetten. Doelman Wibo van Dijk had in het begin de nodige moeite met schuiver van Sven van der Hulst. Na een kwartier was Yvo Oostra dicht bij de openingstreffer bij de tweede cornerbal die S.C.D. stapte Erik Wencker handig over de bal die door Oostra naast werd getikt. Nexhat Berisa kopte een voorzet van Asse Klein te zacht in de handen van van Dijk. Berisa stuurde met een slimme bal Erik Wencker de diepte in op het beslissende moment werd hij van het doel afgedreven en schoot naast. Aan de andere kant waren er een aantal spelde prikken van de thuisploeg die aanvalland de eerste 45 minuten weinig brachten. En de momenten waar enige dreiging van uitging werd door de S.C.D.’83 verdediging moeiteloos onschadelijk gemaakt. De beste mogelijkheid om de stand te veranderen lag op de schoen van Erik Wencker na een knappe actie tussen Berisa en Oostra kreeg de spits een zee van ruimte voor doelman van Dijk via zijn lichaam ging de bal over. In de slotfase ontsnapte de thuisploeg wederom aan een achterstand Nexhat Berisa werd op vrije doortocht richting doel onterecht terug gefloten wegens buiten spel, en doelman van Dijk had geluk dat de lob van Eddy Lok net op het dak van zijn doel viel. Ruststand 0-0

Trainer Bauke Pot had de theepauze aangegrepen om zijn ploeg op scherp te zetten. De thuisploeg zette S.C.D.’83 onderdruk en speelde feller. Door deze spelwijze kreeg S.C.D.’83 voorin counter mogelijkheden In de 53e minuut leek Nexhat Berisa door te kunnen gaan de snel uitkomende doelman van Dijk liep de aanvaller tegen de vlakte scheidsrechter Schrik paste voordeel toe Yvo Oostra wist dit niet te benutten en schoot over het lege doel. Met nog een half uur te gaan schoot Nexhat Berisa S.C.D.’83 naar de 0-1 Maurits Antuma draaide op links weg van zijn tegenstander de voorzet werd door Berisa binnengetikt. De thuisploeg drong meer en meer aan zonder echt gevaarlijk te worden. Door het compacte spelen van S.C.D.’83 gaf men weinig kansen weg aan de gastheren die door een aantal klutsballen wel kleine mogelijkheden kregen. Yvo Oostra moegestreden werd gewisseld voor Martijn Hamhuis. Met nog een kwartier te gaan had doelman Wibo van Dij het geluk aan zijn kant een aanval van S.C.D. leek op niets uit lopen de bal rolde voor de voeten van Berisa die in de draai uithaalde en zijn schot op de paal zag belanden. Trainer Bosman zette nog een aantal verse krachten in Mark Zuidema kwam in ploeg voor van der Hulst en Rolf Huiting verving Maurits Antuma. In de lange extra bijgetelde tijd werd het druk voor het doel van Nico Both de thuisploeg speelde alles of niets waarbij met cornerballen en vrije trappen doelman van Dijk meeging naar de overkant. Zijn collega Both pakte een kopbal van invaller Ruben Hartkamp klem. De S.C.D.’83 goalie deed van zich spreken in de 97e minuut, scheidsrechter Schrik bestrafte de overtreding van Lok binnen de 16 met een strafschop Peter Kersing durfde het aan om het vonnis te vellen vanaf de stip. Doelman Both wenste daaraan niet aan mee te werken en ranselde de bal uit de hoek en bezorgde met deze redding zijn ploeg de overwinning.

Bron: SCD'83

'53  0-1  Nexhat Berisa