ASC '62-Gramsbergen 2-0
6 december 2008

Onnodig en onverdiend, dat is de conclusie na 90 minuten voetballen in Dalfsen tegen de koploper ASC’ 62. Onverdiend omdat de koploper zeker niet beter was dan Gramsbergen, onnodig omdat een onnodige overtreding in de 80e minuut strafschop voor ASC ’62 opleverde.
De eerste helft begint gelijkopgaand met kansjes aan beide kanten. Jacob Withaar kan net niet bij een goede voorzet van Mark Hamberg. Dezelfde Jacob Withaar levert ook een goede voorzet af op Marijn Gaasbeek maar ook Marijn kan er net niet bij.
In de veertiende minuut de beste kans voor Gramsbergen in de eerste helft. Maarten Tromp kapt zijn tegenstander mooi uit op de linkerhoek van het strafschopgebied en krult de bal richting rechterbovenhoek. Helaas mist de bal op enkele centimeters het doel. Ook ASC’62 krijgt enkele kleine mogelijkheden maar keeper Erik van ’t Holt is goed bij de les.
In de 23ste minuut een mooie actie van Maarten richting het doel en speelt de bal op Michel van ’t Zand. Michel frommelt de bal langs de tegenstander maar krijgt niet genoeg ruimte om de bal op doel te schieten.
In de 30ste minuut volgt een uitbraak van ASC’62 over onze rechterkant. De linksbuiten van ASC’62 komt alleen richting onze keeper, maar in plaats van de bal af te geven op de volledige vrijstaande spits, gaat hij voor eigen succes en stift de bal over het doel.
Ook de tweede helft gaat lange tijd gelijk op. ASC ’62 krijgt enkele goede kansen, in de 56ste minuut moest Erik van ’t Holt redden doordat de buitenspelval niet goed werkte. In de 66ste minuut krijgt ASC’62 weer een grote kans maar de spits schiet te gehaast over.
Hierna zet Gramsbergen goed druk, maar verder dan een goede kopbal van Wim Klinkien en een schot van Maarten Tromp komen we helaas niet.
In de 78ste minuut gaat Bart Wind neer in het strafschopgebied van ASC’62, helaas vind de, overigens goed fluitende scheidsrechter, het niet genoeg voor een strafschop.
Tien minuten voor tijd komt ASC’62 door op rechts, nadat de buitenspelval weer niet goed werkte. De voorzet die volgde was matig, de spits kon er eigenlijk al niet meer bij. Helaas schatte Mark Hamberg dit anders in en tikte de spits aan, die gretig ging liggen. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. De strafschop wordt onhoudbaar ingeschoten.
Hierna probeert Gramsbergen nog uit alle macht de gelijkmaker te forceren, maar het echte overtuiging ontbreekt. ASC’62 maakt dankbaar gebruik van de geboden ruimte en maakt in de 90ste minuut 2 – 0.
Na 90 minuten hard werken staan we toch met lege handen. Jammer, qua veldspel waren we zeker niet de mindere. Met iets meer geluk had er meer ingezeten. Toch ben ik ervan overtuigd dat niet hoeven de wanhopen. Als we op deze manier blijven knokken komt de beloning (=punten) vanzelf.

Bron: Gramsbergen

1-0  Rijk Brosius
  2-0  John Sanders