MARIENBERG TE STERK VOOR SCD’83 3-0
6 december 2008

S.C.D.’83 kwam in de return tegen Mariënberg deze middag aanvallend te kort op het zware en slecht bespeelbaar sportpark “Westerpark” het verloor terecht met 3-0.

Vanaf de aftrap kreeg Nexhat Berisa op aangeven van Maurits Antuma al direct een kansje om de score te openen doelman Albert Peters had geen moeite met de te zacht inschoten schuiver. Mede door het slecht bespeelbaar veld liepen veel combinatie’s op niets uit en door het vele balverlies aan beide zijden werd het geen spectaculaire eerste helft. S.C.D.’83 had nog het meeste moeite met deze omstandigheden en wist maar sporadisch door de verdediging van Mariënberg heen te breken. Met het verstrijken van de tijd werd het wel dreigender voor het doel van Nico Both die met een aantal knappe reflexen de gevaarlijke indraaiende ballen van Marchel Bolks vanuit stilstaande momenten onschadelijk wist te maken voordat goudhaantje’s Rolf Hofsink en Theo de Lange konden profiteren. S.C.D’83 lieten in de 44e minuut een van de spaarzame momenten liggen om met voorsprong te gaan rusten spits Erik Wencker trapte finaal naast de voorzet van Maurits Antuma. Ruststand 0-0.
Mark Zuidema verving in de Sven van der Hulst, ook in het tweede gedeelte bleven teveel spelers van de geel-blauwen onder hun gebruikelijke niveau de wil was aanwezig maar het lukte totaal niet. Het waren de gastheren die de meeste aanspraak mochten maken op een doelpunt even leek het erop dat Maurits Antuma voor S.C.D.’83 zou gaan scoren maar de rebound vanuit een vrije trap vloog rakelings naast. Nadat Theo de Lange zijn kans had laten liggen was het de thuisploeg dat na een uur de voorsprong nam Marchel Bolks nam ineens de voorzet van rechts vanaf ongeveer 30 meter op de slof en de bal zoefde voorbij doelman Both.
Robert Prinsen en Martijn Hamhuis werden ingezet voor Yvo Oostra en Erik Wencker maar ook deze wissels brachten niet de gewenste ommekeer bij S.C.D.’83. In de 84e minuut gooide Ruud Bouwhuis de wedstrijd definitief op slot door van dichtbij 2-0 de scoren. In een alles of niets poging van S.C.D’83 in de slotfase kopte Robert Prinsen via de hand van doelman Peters de bal op de lat maar toen stond de stand via een treffer van Rolf Hofsink al op 3-0.

Bron: SCD'83

1-0  Marcel Bolks
  2-0  Ruud Buitenhuis
  3-0  Rolf Hofsink