CSV ’28 toont veerkracht tegen Gramsbergen
11 april 2009

CSV ’28 liet afgelopen zaterdag zien, dat de slechte wedstrijd tegen Bergentheim beslist een vergissing was. Tegen Gramsbergen toonde de ploeg veerkracht.

De bezoekers op sportpark “de Verbinding” waren erg benieuwd of CSV ’28 de klap van vorige week al weer wat te boven zou zijn, of dat de ploeg in de huidige situatie zou berusten en het seizoen plichtmatig af zou maken. De eerste 10 minuten waren voor Gramsbergen en CSV kwam niet echt in het ritme. De gasten namen de leiding, via een schitterende lob van spits Maarten Tromp, waarmee hij keeper Erik Geubels verschalkte (0-1). CSV was wakker en de aanvallen werden beter en dreigender. Pogingen van Patrick Speetjens en Mayken Stolte leverden echter niets op. Een goede mogelijkheid deed zich na ruim een kwartier voor toen Fikret Akin, die de ploeg in die fase als het ware op sleeptouw nam, Thomas Wieringa perfect aanspeelde. Deze schoot echter voorlangs. In dezelfde minuut kwam CSV toch langszij, toen Gramsbergen slecht uitverdedigde en de bal inleverde bij Patrick Speetjens, die scoorde (1-1). CSV kreeg daarna een betere fase, met de beste mogelijkheid na bijna een half uur spel. Een voorzet van Patrick Speetjens kwam bij de vrijstaande Jeroen Soppe, die de hoek voor het uitzoeken had, maar toch besloot om recht in de handen van keeper Veldsink te schieten. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Avci uit Kampen, kwam Gramsbergen onverdiend op voorsprong. Vanuit buitenspelpositie werd een voorzet gegeven die Marijn Gaasbeek verzilverde (1-2). En op slag van rust was Pascal Frederiks weinig succesvol, toen zijn kopbal net over de kruising van het doel van Gramsbergen ging.

De tweede helft begon weer wat aarzelend voor CSV ‘28, maar gaandeweg werd het spel beter. Er waren 10 minuten gespeeld, toen Thomas Wieringa in de diepte werd aangespeeld. De snelle spits haalde de achterlijn, en speelde de vrijstaande Patrick Speetjens aan. Die kreeg nog de tijd om de bal goed te leggen en in de linker hoek te deponeren (2-2). Trainer Arnie Pot wisselde daarna verdediger Fikret Akin voor de aanvallende middenvelder Yavuz Özdemir. De ploeg werd vervolgens nog dreigender maar kon het verkregen overwicht voorlopig nog niet in doelpunten uitdrukken. De ploeg mocht na 25 minuten van geluk spreken, dat Gramsbergen niet op een hernieuwde voorsprong kwam. Eerst haalde de sterk spelende vleugelverdediger Barry van Leijen een bal uit het doel, en in diezelfde minuut werd een scherpe voorzet van Gramsbergen door alles en iedereen gemist in het doelgebied van CSV. Een kwartier voor tijd kwam CSV ’28 dan toch (terecht) op voorsprong. Thomas Wieringa zag zijn scherp genomen vrije trap direct in de uiterste hoek van het doel van Gramsbergen belanden (3-2). De volgende minuut ondernam Yavuz Özdemir een solo, die pas op het laatste moment door keeper Veldsink gestopt werd. Het slot was weer voor CSV. In de 90e minuut zette Jeroen Soppe eerst spits Patrick Speetjens met een steekpass vrij voor het vijandelijke doel, maar een derde doelpunt zat er voor hem niet in. In de blessuretijd werd de score nog verder verhoogd, toen de bal uit een hoekschop bij Yavuz Özdemir kwam. Die stelde de ingevallen Raymond Lachenal in staat om er uiteindelijk 4-2 van te maken.