S.C.D’83 TEGEN GRAMSBERGEN NIET VERDER DAN GELIJKSPEL 2-2
18 april 2009

S.C.D’83 is er niet in geslaagd de wedstrijd op het sportpark ’t Hoge Holt in en tegen het in degradatie verkerende Gramsbergen in winst om te zetten. Men kwam tegen de groen witten niet verder dan 2-2. Door deze stand blijft onderin in de 3e klasse C een loterij wie er samen met KHC uit Kampen rechtstreeks gaat degraderen en nacompetitie gaat spelen. S.C.D.’83 zevende met nog twee wedstrijden te gaan uit naar Den Ham en thuis tegen WZC Wapenveld kan zelf ook nog niet rustig slapen.

In een wedstrijd met veel fouten van beide ploegen dit mede door het slechte veld wisten het publiek alleen in de eerste helft te vermaken. Het was S.C.D.’83 dat de betere kansen had maar verzuimde dit genadeloos af te straffen. De wedstrijd ruim een kwartier oud werd door Nexhat Berisa voor S.C.D’83 open gebroken. Een verre ingooi van Richard Tempelman binnen de 16 stuiterde voor de voeten van de spits die doelman Erik van ’t Holt het nakijken gaf 0-1. Met het nodige geluk ontsnapte de thuisploeg gelijk erop aan een grotere achterstand Van “t Holt tikte de inzet van Asse Klein uit de kruising en kreeg assistentie van Bart Seinen die de indraaiende corner van Berisa van de lijn kopte. In de 38e minuut toen S.C.D’83 meer controle op te wedstrijd leek te krijgen vielen de doelpunten als rijpe appelen van de boom. S.C.D.’83 verdediger Arnoud Bolt tastte volkomen mis op de actie van Mark Hamberg vanuit een moeilijke hoek tikte Jacob Withaar de bal binnen 1-1. Het gejuich van de Gramsberger aanhang was nog maar net verstomd toen Nexhat Berisa binnen de minuut op aan geven van Erik Wencker zijn tweede treffer en die van S.C.D’83 via binnenkant paal raak schoot 1-2. Na deze treffer was het vanaf de aftrap weer raak Wim Anne Wesselink profiteerde van de geboden vrijheid en knalde Gramsbergen naast S.C.D.’83 2-2. Grambergen kregen voor de rust via Jacob Withaar en Maarten Tromp nog een tweetal goede mogelijkheden die niet werden verzilverd. Ruststand 2-2

De tweede helft werd een matige vertoning, door de vele slechte passes en het nodige bal verlies werd het kijkspel er niet beter op. De beste kansen waren in het begin nog voor S.C.D’83 en het was doelman Erik van ’t Holt die een verder score van Jeroen Kroes en Nexhat Berisa in de weg stond. Zijn collega Wilfred Hiddink hield Maarten Tromp van een treffer af. In een poging om de winst te pakken wisselde Gramsbergen drie maal bij S.C.D’83 ging met nog 10 minuten te gaan Nexhat Berisa naar de kant voor Martijn Hamberg. De derby goed geleid door scheidsrechter Bellers uit Boekelo die geel gaf aan Robert Prinsen en Gramsberger spits Jacob Withaar ging uit als een nachtkaars waarin niet meer werd gescoord.

Bron: SCD'83

'15  0-1  Nexhat Berisa
'38  1-1  Jacob Withaar
  1-2  Nexhat Berisa
  2-2  Wim-Anne Wesselink