Ongedisciplineerd Zalk onderuit
26 september 2009

ZWOLLE - Evenals vorig seizoen heeft Zalk ook dit keer punten verloren aan EDON. Dit keer hield de Zwolse ploeg zelfs drie punten over aan de confrontatie tegen Zalk. EDON won met 3-2.

Zalk ging onnodig onderuit tegen EDON. Voor rust liet de ploeg een viertal mogelijkheden liggen. In het eerste kwartier na rust liet Jetro Buter twee grote kansen liggen. Vervolgens sloeg EDON genadeloos toe. In ruim tien minuten kwam het drie keer tot scoren. Tien minuten voor tijd maakte Gernald Kanis uit het niets de 3-1. Drie minuten later benutte Gerjo Vijge een strafschop, maar verder kwam Zalk niet.

Na afloop was Zalk-coach Henk Winters kwaad op zijn spelers. "Het was alleen maar zeiken op elkaar en op de scheidsrechter. We hebben ons onvermogen afgereageerd op anderen. Daar ben ik niet over te spreken en daar is het laatste woord zeker nog niet over gesproken."

1-0  Jurren Zomer
  2-0  Jurren Zomer
  3-0  Ruben Bouwman
  3-1  Gernald Kanis
  3-2  Gerjo Vijge